Соловей попався!

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 2.06.2007 05:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3092

У Сіетлі агенти ФБР заарештували 27-річного Роберта Алана Соловея, одного з найталановитіших спамерів в світі. Федеральна влада заявила, що комп`ютерні користувачі в усьому світі вже в п`ятницю змогли оцінити цю подію - кількість спаму в електронній пошті помітно знизилася.

Обвинувачі ще не вирішили, який термін вимагати для заарештованого, але збираються позбавити Роберта Соловея 773 тис. доларів, які він заробив, розсилаючи спам електронною поштою.

Роберт Алан Соловей (Robert Alan Soloway) звинувачується у використанні мереж комп`ютерів-«зомбі» для розсилки мільйонів спамових листів. Він числиться в списку спамерів, відомих всьому світу, який склала міжнародна організація проти спаму Spamhaus Project.

«Роберт Соловей - один з десяти найбільших спамерів в світі», - заявив Тім Крентон, юрист Microsoft, керівник Програми всесвітньої надійності Інтернету, над якою працює компанія. - Він - величезна проблема для наших клієнтів». «Сьогодні дуже хороший день», - радіє пан Крентон.

Минулого тижня Федеральна суддівська колегія США висунула звинувачення проти Роберта Соловея за 35 пунктами, серед яких звинувачення в шахрайстві, крадіжці реквізитів користувачів і відмиванні грошей. Пан Соловей не визнав себе винним і вирішив скористатися послугами адвоката, але вибрав громадського захисника, не дивлячись на те, що навіть після арешту чотирьох банківських рахунків, він залишається достатньо спроможним, щоб заплатити за адвоката.

Відомий спамер жив в розкішних апартаментах і їздив за кермом дорогого автомобіля Mercedes, відзначила прокурор Кетрін Ворма. Звинувачення збирається позбавити його 773 тис. доларів, які він заробив на спамі за допомогою компанії Newport Internet Marketing. Громадський адвокат, призначений представляти інтереси спамера, відмовився від коментарів.

Роберт Соловей використовував комп'ютерні зомбі-мережі для розсилки мільйонів електронних листів із спамом з 2003 року. Комп'ютери таких мереж називають «зомбі», тому що їх власники зазвичай не припускають, що машини заражені програмою-трояном, який дозволяє виконувати по команді дії, закладені господарем мереж. Заражений комп'ютер сам встановлює мережеве з'єднання з визначеним в троянській програмі сервером і чекає команди від шахраїв.

«Роберт Соловей продовжував розсилки навіть після того, як Microsoft виграв цивільний позов проти нього на 7 млн доларів в 2005 році, а невеликий провайдер по наданню інтернет-послуг з Оклахоми виграв позов на 10 млн доларів», - відзначили обвинувачі.

Прокурор Джеф Салліван заявив, що це перший в країні випадок, коли федеральні обвинувачі застосували поняття крадіжки персональних даних, щоб переслідувати спамера в судовому порядку. Роберт Соловей може провести у в'язниці десятиліття, хоча звинувачення до цих пір не підрахувало, який термін вимагати.

Розслідування почалося, коли влада почала отримувати сотні скарг на Соловея. Спамер пропонував послуги - розсилку 20 млн. рекламних листів за 15 днів за 495 доларів.

Департамент соціального забезпечення Санта-Барбари повідомив, що вимушений був витрачати 1000 доларів в тиждень на боротьбу з отримуваним спамом. Інші компанії скаржилися на втрату своєї репутації, коли з'ясовувалося, що спам приходив з їх комп'ютерів.

Spamhaus Project з радістю сприйняв звістку про арешт спамера. «Соловей був постійним джерелом неприємностей в Інтернеті, - як з погляду спаму, який він розсилав, так і з погляду тих людей, яких він ввів в оману, пропонуючи послуги з рекламної розсилки», - повідомили представники проекту на сайті Spamhaus.org.

Роберт Соловей чекатиме слухання у справі, яке відбудеться в понеділок, знаходячись під вартою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.