Ряжені російські “казакі” та “політработнікі Красной Армії” хочуть встановити пам`ятник Єкатерині ІІ - тій, що знищила Січ

Автор/джерело -  © Майдан-ІНФОРМ



Дата публiкацiї - 2.06.2007 05:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3093

На 2 червня, 16:00 у Криму запланована масштабна провокація, яка з великою імовірністю може завершитися масштабною бійкою. Прокуратура Криму має негайно втрутитися!

Єкатерина Друга ліквідувала гетьманство в Україні в 1764 і Запорізьку січ в 1775 р.р.

В Сімферополі в районі Парку культури і відпочинку група громадян Росії (представники "російського казачества") та група громадян України (серед них - міський голова Г. Бабенко) планують "відкриття пам'ятного знака" на честь російської імператриці Єкатерини Другої.

Ніяких дозвільних документів на встановлення цього знаку - рішень Кабінету Міністрів України, Верховної Ради чи Ради міністрів Криму, місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування - не існує.

Тобто не дотримана жодна з процедур, що мають супроводжувати встановлення пам'ятників місцевого або національного значення (порядок описаний у Постанові Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2004 р. N 1181).

Окрім формальних ознак тотального правового нігілізму (коли міський голова всупереч Генплану міста власноруч встановлює нелегальні інсталяції), існує пряма загроза суспільній безпеці, громадянському спокою, а можливо - і національній безпеці.

Декілька кримськотатарських та загальноукраїнських громадянських організацій вже заявили про свій рішучий намір не допустити встановлення інсталяції, з огляду на незаконність таких дій.

Їм, як очищується, протистоятимуть представники "Казачьего союзу" та "Союзу політработніков Красной Армії", які в кількості біля 4 тисяч (!) осіб спеціально для цього приїхали з Росії та вже кілька днів знаходяться на території Криму.

Вірогідність бійки у разі проведення процедури інсталяції - майже стовідсоткова.

Вже зараз інсталяцію охороняє підрозділ "Беркут" та невідомі особи в цивільному, які представляються "приватною охороною".

Замість припиняти конфлікт, "Беркут" явно збирається (як виглядає станом на останні години 1 червня) стати на бік ініціаторів установки знаку.

У Прокуратуру АР Крим вже відправлено звернення депутатів різних рівнів та приватних осіб із проханням вжити заходів щодо не порушення законодавства. Наразі реакції Прокуратури Криму немає.

Закликаємо Вас та Ваших колег вжити негайних заходів для збереження законності та спокою в Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.