Інтернет став важливою зброєю політичної боротьби

Автор/джерело -  © “Новий Регіон”



Дата публiкацiї - 2.06.2007 21:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3094

Інтернет вже став важливим елементом політичної боротьби, а виборці, що регулярно користуються Мережею, довіряють їй не менше, ніж традиційним ЗМІ, вважає генеральний директор Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров.

Посилаючись на дані останніх опитів, Федоров відзначив, що близько 26% росіян хоч би один раз протягом півроку користувалися Інтернетом. Постійна ж аудиторія інтернетників значно менша, а її об'єм надто сильно залежить від регіону і вікової групи респондентів. Якщо серед людей старше 60 років тільки 3% хоч би раз в півріччя користувалися Мережею, то серед молоді в великих містах це число досягає 50%.

«Це, безумовно, говорить про те, що Інтернет вже став серйозним комунікаційним інструментом. Звичайно, він не може змагатися в цій якості з телебаченням, яке є основним джерелом інформації для росіян. Але телебачення - дуже дорога річ, і мало хто може дозволити собі не те що володіння власним каналом, а навіть просто потрапляння в ефір. Тому всі політичні гравці шукають дешевші варіанти донесення свого послання до аудиторії. Раніше цій меті служили радіо, друкарські ЗМІ і пряма агітація. Тепер з'явився Інтернет. І протягом декількох років для городян і для молоді Мережа показала себе цілком ефективним і при цьому недорогим каналом комунікації», - вважає Федоров.

За його словами, політичні партії з першої і другої ліг відчули, що й їм без Інтернету вже не прожити. «В даний час жодна з політичних партій, якою б впливовою вона не була, не може ігнорувати Інтернет. Просто тому, що це дуже швидкодіюче знаряддя, прицільно направлене на ту частину аудиторії, яку практично не можна «зачепити» іншими ЗМІ», - відзначив Федоров.

Разом з тим він звернув увагу, що політичні переваги Мережі помітно відрізняються від загальноросійських. За словами Федорова, в Рунеті значно менше прихильників «партії влади», оскільки молодь завжди більше схильна до радикальних рішень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.