Україна призупинила всі контакти з Білоруссю

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 28.08.2020 10:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30942

Україна поставила на паузу всі контакти з Білоруссю на дипломатичному рівні.

Про це говорив очільник МЗС України Дмитро Кулеба 27 серпня в ефірі політичного шоу одного з телеканалів.

За його словами, Україна приєдналася до заяви Євросоюзу щодо ситуації в Білорусі. Про відновлення контактів між двома країнами мовитиметься, коли Україна буде певна, що не зазнає репутаційних втрат.

"Щойно білоруська влада вдалась до насильства проти мирних протестувальників, я особисто ініціював заяву МЗС країн Люблінського трикутника (Польщі, Литви, України), у якій ми засудили насильство", – наголосив Кулеба.

Після цього українське МЗС опублікувало розгорнуте пояснення, у якому "детальніше висловило свою позицію". У цій заяві, за словами Кулеби, зазначено, що Україна поділяє позицію Європейського Союзу.

Голова МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Україна стосунки з Білоруссю наразі поставила на паузу, а ще й пішла на серйозний дипломатичний крок, який "поки що не зробила жодна країна – викликала свого посла на консультацію".

"Ми стежимо за розвитком ситуації, і тільки коли переконаємося, що ці контакти не завдаватимуть репутаційних, моральних, етичних втрат для України, ці контакти будуть відновлені", – виокремив Кулеба.

Між президентами ж країн (мовиться про Лукашенка й Зеленського) зараз немає жодних контактів навіть у планах.

Також Кулеба заявив про те, що Україна може перенести майданчик переговорів по Донбасу з Мінська: наразі підстав для цього немає, але якщо вони з’являться – Україна буде готовою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.