Меркель уже не виключає санкцій щодо “Північного потоку-2”

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 7.09.2020 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30961

Канцлерка ФРН Анґела Меркель уже не виключає запровадження санкцій щодо “Північного потоку-2” через дії Росії. Водночас поки зарано поширювати заяви про санкції, наголосив речник канцлерки.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) більше не виключає можливості того, що газопровід "Північний потік-2" може зазнати впливу ймовірних санкцій проти Росії. Про це в понеділок, 7 вересня, повідомив її речник Штеффен Зайберт (Steffen Seibert), передає агенція новин Reuters.

"Канцлерка погоджується із заявами міністра закордонних справ у вихідні", - заявив Зайберт з огляду на можливу реакцію ЄС на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Нагадаємо, що вихідних міністр закордонних справ Гайко Маас (Heiko Maas) заявив, що сподівається, що реакція Росії не призведе до необхідності перегляду проєкту. Неправильно виключати якийсь елемент з обговорення, зазначив Зайберт. Водночас речник наголосив, що поки зарано заявляти про санкції.

Раніше уряд Німеччини повідомив, що спеціальна лабораторія Бундесверу підтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи "Новачок". Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика. Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) виступала за те, щоб не пов’язувати отруєння Навального із добудовою "Північного потоку-2" і висловилася за завершення проєкту. Про це вона заявила ще до підтвердження отруєння Навального. Після цього канцлерка назвала замах на російського опозиційного політика злочином і зажадала від уряду Росії пояснень цього нападу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.