У Чабанах під Києвом стався розрив газової труби, якою постачають газ до ЄС

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 15.09.2020 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30979

У Чабанах Київської області сталася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород), який поставляє газ в Європу і проходить поблизу селища.

Про це повідомили у пресслужбі Чабанівської селищної ради.

Наразі встановлено заглушку, вихід газу припинено.

"Просимо зберігати спокій, не панікувати, в разі необхідності чітко дотримуватися вказівок представників надзвичайних служб України", - йдеться в повідомленні.

В соцмережах місцеві жителі повідомляють, що чули якийсь гул, також деякі дописувачі висловлюють припущення, що це вибух на газопроводі.

За даними очевидиці Марини Степанської, газ виривається з величезною силою. Після вибуху в околицях стоїть сильний шум і звук з часом тільки посилюється.

"Пишуть, що був вибух труби газу під високим тиском в Чабанах. Начебто, евакуюють звідти людей. Пожежні та газові служби виїхали. Друзі, у нас тут якась жесть! Дикий шум, неначе виривається газ з величезною силою або пожежа. Це триває вже хвилин 15 і звук тільки посилюється, як звук з турбін літака, або коли ракета космічна злітає. Дуже голосно і він знову посилюється ", - повідомляє очевидиця.

Тим часом Голова постійної поліційної комісії на Київщині Сергій Гулієв повідомив наступне:

"14.09.2020 біля 00.30 прорвало трубу високого тиску біля Чабанів Києво-Святошинського району. Всі аварійні служби на місці, в ближніх населених пунктах відключено електропостачання, приймаються міри по перекриттю газопостачання. P.S. Біля 01:15 Трубу ПЕРЕКРИТО", - написав Гулієв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.