Путін розсмішив увесь свт - він побачив в Україні тиранію. А себе він вважає демократом

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 4.06.2007 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3103

Президент Володимир Путін вважає, що розвиток подій в Україні може призвести "до суцільної тиранії".

Про це він сказав відповідаючи на запитання журналіста Spiegel про те, чи вважає Путін себе "демократом чистої води", як про нього говорив екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер.

Відповідав на нього президент без тіні посмішки, хоча на початку й розсміявся: "Чи є я "демократом чистої води"? Звичайно, я абсолютний і чистий демократ".

Далі він додав: "Але ви знаєте, в чому біда? Навіть не біда, трагедія справжня. У тому, що я такий один, інших таких у світі простого немає. Подивімося, що відбувається в Північній Америці - жах один: тортури, бездомні, Гуантанамо, утримання під вартою без суду і слідства. Погляньте, що відбувається в Європі: жорстоке поводження з демонстрантами, застосування гумових куль, сльозогінного газу то в одній столиці, то в іншій, вбивства демонстрантів на вулицях".

"Я про пострадянський простір взагалі вже не говорю. Була одна надія на хлопців з України, але і ті просто повністю себе дискредитували, там справа йде просто до суцільної тиранії. Повне порушення Конституції, всіх законів і так далі. Після смерті Махатми Ганді поговорити немає з ким", - поскаржився Путін.

Володимир Путін сказав, що він позитивно ставиться до можливого вступу України до Євросоюзу. "Ми взагалі виступаємо за зміцнення Європейського союзу. Ми жодного разу, якщо ви помітили, нічого недоброго не сказали відносно цього процесу. Я не знаю тільки, наскільки сам Європейський союз готовий прийняти нових членів, у тому числі і розширитися за рахунок України", - відзначив президент РФ.

"Наскільки я собі уявляю, поки такої готовності немає", - підкреслив Президент.

Владимир Путін також не бачить необхідності для України вступати у НАТО.

"Ми не бачимо в цьому ніякій необхідності, ніхто на Україну не нападає".

За словами Путіна, Росія негативно ставиться до вступу України в НАТО: "Ми вважаємо, що це шкідливо, тому що НАТО - це військово-політичний блок. Це додатковий дратівний елемент у відносинах з Росіє".

Путин вважає "балаканиною" розмови про те, що розширення НАТО підвищує можливості в боротьбі з тероризмом. На його думку, це не має нічого спільного зі здоровим глуздом. "НАТО саме по собі не допомагає в боротьбі з тероризмом. У боротьбі з тероризмом допомагає багатобічне співробітництво", - додав він.

Президент РФ також вважає, що напруга у світі зростає у зв'язку з тим, що росте агресивність із боку "наших партнерів з деяких напрямків". "Ви говорите: "НАТО й Україна". Але чи знаєте ви опитування суспільної думки? 60-70, а може, і більше - 80 відсотків громадян проти вступу України в НАТО. Ні, Конгрес ухвалює рішення щодо того, щоб фінансувати вступ України в НАТО",- обурився Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.