Пожежі на Луганщині. Оперативна інформація

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.10.2020 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31034

Впродовж дня 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах, які внаслідок сильного вітру з поривами до 28 м/с швидко розповсюдилися на значну площу. На ранок 1 жовтня ліквідовано 116 пожеж, продовжується гасіння 30.

Найбільш складна ситуація відмічалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів. До зони ураження потрапив 31 населений пункт, повідомляє пресслужба ДСНС.

Станом на 14 год. 1 жовтня загальна площа пройдена вогнем становить понад 11 тис. га, в населених пунктах вогнем пошкоджено понад 250 будівель.

З небезпечної зони евакуйовано 120 чоловік, яких забезпечено місцем проживання, харчуванням, медичним та іншими видами забезпечення. Загинуло 9 осіб (1 особа внаслідок пожежі, причина смерті інших уточнюється), госпіталізовано 14 осіб.

Впродовж доби вживалися заходи, щодо захисту від лісових пожеж потенційно небезпечних об’єктів, зокрема:

- не допущено поширення вогню на об’єкти ПрАТ "Сєверодонецький АЗОТ", магістральну газорозподільчу станцію;

- ліквідовано пожежі з мінімальними наслідками на заводі антисептиків, складі побутової хімії, лакофарбових виробів та на хлораторній насосної станції.

Всього до гасіння та забезпечення громадського порядку залучено понад 1 тис. 500 чоловік та 200 од. техніки, 3 пожежних літаки та вертоліт від ДСНС, Держлісагентства, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Збройних Сил та органів місцевої влади.

За фактом пожежі порушено 7 кримінальних проваджень, працює 30 слідчо-оперативних груп Нацполіції.

Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Очікується, що ситуація буде залишатися складною щонайменше добу, зважаючи на негативний прогноз метеорологічної обстановки, зокрема відсутність опадів та сильні пориви вітру до 20 м/с.











 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.