Білоруські силовики погрожують застосувати бойову зброю

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 12.10.2020 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31044

У МВС Білорусі заявили, що силовики не підуть з вулиць і застосовуватимуть бойову зброю у разі потреби.

Про це повідомила у телеграмі прессекретар відомства Ольга Чемоданова.

«... Протести, що змістилися переважно у Мінськ, стали організованими і вкрай радикальними. У зв’язку з цим співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ не підуть з вулиць і в разі необхідності застосовуватимуть спецзасоби і бойову зброю», - зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1% . Після чого Тихановська була змушена виїхати до Литви.

Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив» на посаду на новий термін. «Інавгурація» вперше не була анонсована заздалегідь.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 12 тис.осіб, кілька людей загинуло.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі й вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Під час недільних акцій протесту у різних містах країни, за даними МВС Білорусі, було затримано 713 осіб.

12 жовтня в Мінську і ряді інших міст Білорусі проходять марші пенсіонерів проти уряду країни. Також повідомляється, що силовики затримують журналістів.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.