Причиною смерті Кушнарьова став рикошет. І так п'ять раз

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.06.2007 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3106

Як повідомив прокурор Харківської області Василь Сінчук, попередні результати експертизи в справі про убивство депутата від партії Регіонів Євгена Кушнарьова дають підстави думати, що куля потрапила в нього рикошетом.

Досудове слідство у справі регіонала незабаром може бути завершене.

Як повідомляє “Сєгодня”, посилаючись на слова Сінчука, бізнесмен Дмитро Завальний, син директора харківського підприємства Точприбор, якого звинувачують в убивстві внаслідок необережності, не цілився в людину. Прокурор зазначив, що якщо ці результати експертизи підтвердяться, то кримінальна справа по відношенню до Завального буде закрита в зв’язку з відсутністю складу злочину.

"У мене немає підстав стверджувати, що слідство ведеться необ’єктивно. Але якщо звинувачення буде справді зняте, думаю, з боку друзів і близьких Євгена Петровича піде відповідна реакція. Чи будуть це скарги або щось інше - залежить від результатів розслідування", - розповіла цивільна дружина Кушнарьова Людмила Давидова.

Досудове слідство у справі Євгена Кушнарьова, в убивстві якого внаслідок необережності звинувачується харків’янин Дмитро Завальний, незабаром може бути завершене, повідомив керівник слідчого відділу прокуратури Харківської області Дмитро Гладковський, коментуючи перебіг розслідування справи.

"Слідство продовжується, і після завершення всіх експертиз, усього необхідного комплексу слідчих дій, справа може бути передане в суд у червні", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше харківська прокуратура висунула звинувачення підозрюваному в убивстві внаслідок необережності Кушнарьова Завальному - 37-річному помічникові депутата від Партії регіонів Дмитра Шенцева.

За словами Сінчука, суть справи очевидна: слідство допускає, що смертельне поранення внаслідок необережності Кушнарьову завдав хазяїн мисливської дачі Завальний. Відразу ж після трагедії він потрапив у лікарню із серцевим нападом, але дав свідчення слідству, на даний час він знаходиться під підпискою про невиїзд.

Однак, справу про загибель Кушнарьова дотепер не передано в суд - свій висновок не дали фахівці - ряд складних комплексних експертиз усе ще не завершений.

Сінчук зазначив, що висновки про відповідальність Завального будуть залежати від результатів цих експертиз. За словами прокурора, фатальний постріл пролунав не в машині, а, щонайменше, у 100 метрах від неї. Тепер експерти повинні визначити, кому належать інші чотири кулі, гільзи від яких знайшли на місці трагедії. Сінчук також переконаний, що провини лікарів у смерті Кушнарьова немає.

Правоохоронними органами розглядалися спочатку три версії загибелі депутата - нещасний випадок, убивство внаслідок необережності і навмисне убивство. Прокуратура перекваліфікувала справу про загибель народного депутата на "убивство з необережності" - ч.1 ст.199 Кримінального кодексу.

Колишній керівник Секретаріату Президента України й екс-голова Харківської облдержадміністрації, один з лідерів партії Регіонів Кушнарьов 17 січня під час полювання в Ізюмському районі був поранений і після декількох операцій наступного дня помер в Ізюмській районній лікарні.

Як повідомлялося раніше, під час операції лікарі виявили у Кушнарьова, як мінімум, два поранення. Разом із тим деякі нардепи, колеги покійного публічно стверджували, що загиблий Кушнарьов отримав насправді п'ять поранень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.