Укрзалізниця прикупить поїздів до Євро-2012

Автор/джерело -  © Ринок.biz



Дата публiкацiї - 4.06.2007 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3107

Генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак повідомив, що в рамках підготовки до проведення «Євро 2012» компанія планує закупити нові пасажирські вагони й локомотиви, а також спеціальні поїзди типу «Пендоліно» для швидкісного руху.

Пасажирський потяг «Pendolino» на лондонському вокзалі

«За підрахунками залізничників, обсяги пасажирських перевезень у період проведення Чемпіонату з футболу «Євро 2012» виростуть майже в 1,5 рази. А, отже, виникає необхідність у придбанні додаткової кількості сучасних пасажирських вагонів», - відзначив Козак, передає прес-служба «Донецької залізниці».

Для перевезення пасажирів у внутрішньодержавному з'єднанні між містами проведення футбольних матчів планується використання швидкісних денних і нічних поїздів, інформує UGMK.

Усередині вагона потяга «Пендоліно»

Для цих потреб розглядається можливість придбання сучасної техніки у вітчизняних і іноземних виробників. Зокрема, пасажирські поїзди типу «Пендоліно» («Pendolino») французької фірми «Альстом», двоповерхові трьохвагонні електропоїзди чеської фірми «Шкода» або двухвагонні електропоїзди фірми «Альстом», рейкові автобуси виробництва польського АТ «ПЕСА Бідгош». На Крюковському вагонобудівному заводі - пасажирських вагонів типу «Україна-2», на «Луганськтепловозі» - електровозів, тепловозів і приміських електро-дизельних поїздів.

Крім того, залізничники планують придбати електровози, які працюють на змінному й постійному струмі, випуск яких незабаром почнеться в Україні при участі фірми «Сіменс».

Для технічного забезпечення й ремонту нової швидкісної техніки планується будівництво й реконструкція локомотивних депо й пунктів техогляду.

Також, як повідомлялося, Укрзалізниця має намір модернізувати залізничні вокзали у зв'язку з проведенням в Україні в 2012 році фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.