Претензій до виконання Україною структурних маяків угоди Стенд-бай в МВФ немає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2020 18:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31072

Претензій до того, як Україна виконує домовленості щодо структурних маяків чинної угоди Стенд-бай, у МВФ нема.

Про це в інтерв’ю виданню «Новое Время» розповів заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, повідомила пресслужба міністерства.

За його словами, раніше були певні занепокоєння з приводу відставки голови НБУ Смолія. Але зараз «вже все нормально».

«Є новий голова Нацбанку, ми бачимо, що система працює стабільно, все нормально, ніяких змін в банківському секторі від зміни персоналій не відбулося. Тобто новий менеджмент НБУ дотримується визначеного курсу, незалежний Нацбанк працює як працював, відповідно», - пояснив Юрій Драганчук.

Заступник міністра фінансів зауважив, що в Фонду є питання до рішення Конституційного суду з приводу НАБУ. «Це рішення передбачає зміни в закон про НАБУ, які потрібно внести і прийняти. І, МВФ, звичайно, спостерігає за цим процесом»,- сказав Юрій Драганчук.

За словами заступника Міністра фінансів, ніяких перепон для того, щоб Україні отримати транш в цьому році, наразі, нема. «Відбувається робочий процес», - резюмував Юрій Драганчук.

Нагадаємо, в середу 21 жовтня Уряд створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.