Стрілянина у центрі Відня. Є жертви. Нападників шукають

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 3.11.2020 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31094

Четверо людей - двоє жінок і двоє чоловіків - загинули в результаті стрілянини одразу у кількох місцях у центрі Відня. Ще понад десяток людей поранені, деякі - важко.

Стрілянина сталася у шести різних місцях ввечері понеділка. Вона почалася біля центральної синагоги Відня близько 20-00, коли озброєний чоловік відкрив вогонь по відвідувачах кав’ярень та ресторанів на вулиці.

Напад стався напередодні запровадження в Австрії посилених карантинних заходів через коронавірус, - з 3 листопада бари і ресторани в країні мають закритися, а з 20-00 до 6-00 вводиться комендантська година.

Поліція швидко прибула на місце стрілянини. Одного поліцейського також поранив нападник, озброєний автоматичною гвинтівкою, пістолетом та мачете.

Поліція застрелила цього нападника, затримала іншого, проте і надалі шукає принаймні ще одного підозрюваного у нападі.

Австрійський канцлер Себастьян Курц назвав напад "жахливим терористичним нападом".

Міністр внутрішніх справ країни Карл Нехаммер описав нападника, застреленого поліцією, як "ісламістського терориста".

Він повідомив, що помешкання нападника вже обшукали та вилучили відеоматеріали.

Поліція також повідомила у Twitter, що на нападнику був муляж вибухового поясу.

Український посол в Австрії Олександр Щерба повідомив, що поблизу місця теракту у Відні перебували четверо українських студентів, але вони не постраждали.

"Станом на ранок вже пишуть про трьох загиблих цивільних. Інформації щодо їх громадянства поки нема. В зоні теракту, в одному з кафе, було четверо українських студентів. З ними все добре", - написав він у Facebook.

29 жовтня у французькій Ніцці нападник з ножем вбив трьох людей у церкві.

16 жовтня в передмісті Парижа 18-річний чеченець обезголовив 47-річного шкільного вчителя Самюеля Паті, який показав учням карикатури на пророка Мухаммеда. Карикатури, які вчитель продемонстрував на уроці про Антиклерикалізм і свободу слова, були відомі за публікаціями в сатиричному журналі Charlie Hebdo.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.