Росія не пустила на свою терирторію Миколу Жулинського. Без пояснення причин

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.06.2007 22:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3119

Миколі Жулинському - голові Національної ради з питань культури та духовності при Президентові України, заборонили в'їзд до Росії.

За словами Жулинського, він з сім'єю прилетів до Росії із приватним візитом, навідати могилу родича.

Про це він повідомив в інтерв'ю 5 каналу.

Жулинський розповів, що коли він з родиною прибув до Санкт-Петербургу, прикордонники пропустили його дружину і доньку без будь-яких перешкод. У нього вилучили паспорт і попросили трохи зачекати.

Жулинський “трохи” чекав декілька годин. Точніше - три. Після того, його первезли до аеропота “Пулково-2”, де врешті пояснили, що його мають депортувати.

За словами Жулинського, російська сторона не пояснила жодних причин своїх дій. За його словами, ніяких пояснень не отримав Генконсул України, який прибув на місце події.

За словами Жулинського в інтервью інформаційній агенції він припустив, що дії російської сторони є відповіддю за те, що Україна заборонила в'їзд на свою територію російського політолога, лідера Міжнародного Євразійського руху Олександра Дугіна. Його депортували сьогодні із аеропорту Симферополя.

Олександр Дугін, як і очолюваний ним Єразійський рух відомі публічними антиукраїнськими діями та висловами. За минулий рік євразійці скоїли на території Криму декілька провокацій. Зокрема активісти руху публічно провели акцію розділення території Криму із материковою Україною. Акція символізувала відділення АР Крим від України, що має ознаки кримінального злочину.

Разом із тим, Микола Жулинський нічого подібного щодо Росії собі не дозволяв ні в якості нардепа, ні в якості віце-прем'єра українського уряду, ні в якості відомого політичного діяча і вченого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.