Росія веде підготовку до розміщення ядерної зброї на території тимчасово окупованого Криму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.12.2020 16:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31211

За наявною інформацією, наразі на території тимчасово окупованого Кримського півострову Російська Федерація здійснює підготовку до розміщення ядерної зброї.

Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран в інтерв’ю турецьким медіа напередодні засідання у Києві Міністрів оборони та закордонних справ України та Туреччини у форматі «квадриги», повідомила пресслужба МОУ.

— Підготовка Росією до розміщення ядерної зброї у Криму становить серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу. Спроба Російської Федерації встановити домінування в Чорноморському басейні є великою загрозою економіці України, Туреччини та інших європейських країн, — сказав Андрій Таран.

Міністр оборони також назвав небезпечним перешкоджання Росією вільному судноплавству у Керченській протоці. Намагання Росії придушувати комунікації засобами радіоелектронної боротьби перешкоджають навігації повітряних суден та судноплавства у акваторії Чорного моря. Цю занепокоєність також поділяють інші країни регіону, зокрема, Румунія.

Андрій Таран відповів на запитання журналістів турецьких інформаційних агенцій Anadolu та Demirören.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.