Росія офіційно заявила, що не визнає існування держави Україна

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 6.06.2007 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3123

Росiя не має намiру змiнювати свою позицiю i визнавати рiшення українських судiв про передачу Українi об'єктiв Чорноморського флоту.

Як передає радіо «Свобода», про це заявив у Києві заступник мiнiстра закордонних справ Росії Григорiй Карасiн на спільному з першим заступником мiнiстра України Володимиром Огризком брифiнгу в Києві.

«Ми погодилися з тим, що такi питання ми виносимо на мiждержавний рiвень, i тому рiшення мiсцевих судiв, селищних судiв не пiдпадає пiд цей критерiй i не є для нас iстиною останньої iнстанцi», – заявив Карасiн у вiвторок пiсля закiнчення засiдання пiдкомiсiї з питань Чорноморського флоту в рамках комiсiї «Ющенко-Путiн».

Володимир Огризко, зі свого боку заявив, що рішення українських судів будь-якого рівня мають виконуватися, оскільки виносяться від імені держави.

Раніше у вівторок речник МЗС Андрій Дещиця повідомив, що позиція України щодо терміну базування Чорноморського Флоту Росії у Криму залишається незмінною: за міждержавною угодою, російський флот залишатиметься на українській території до 2017 року.

Нагадаємо, у вересні 2006 року Севастопольський апеляційний господарський суд своїм рішенням повністю задовольнив позов Генпрокуратури, яким вилучив з незаконного володіння Міністерства оборони Російської Федерації і повернув державній установі «Госгидрография» об'єкти системи забезпечення (маяки, навігаційні знаки, що світяться, знаки спеціального призначення) навігаційно-гідрографії на території АР Крим від мису Тарханкут до мису Лукул і від мису Сарич до мису Аюдаг.

Представники Військово-морського флоту Росії заявили, що рішення українського суду про вилучення у Міноборони РФ 22-ух об'єктів навігаційно-гідрографії неправомочно. Командуванню Чорноморського флоту Росії був відданий наказ забезпечити охорону об'єктів навігаційно-гідрографії флоту на території України.

Пізніше Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін заявив про те, що Росія не визнає рішень українських судів щодо об'єктів гідрографії в Чорному морі, пише “Ліга”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.