Знайшлися “нашоукраїнці-штерейхбрехери”. Ними виявилися однопартійці Кінаха

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.06.2007 11:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3124

Кандидати в депутати Верховної Ради від Партії промисловців і підприємців у списку блоку партій Наша Україна готові замістити депутатів від блоку, котрі склали повноваження.

Про це заявив депутат від НУ, член ПППУ Лев Гнатенко.

"Якщо представники політичної партії Народний союз Наша Україна та інші політичні партії, що входять у блок, приймуть рішення вийти з Верховної Ради, то ми з задоволенням готові зайняти це місце і працювати на благо економіки України", - сказав Гнатенко.

За його словами, у списку кандидатів у депутати Ради від НУ знаходяться 52 кандидатури, що представляють ПППУ. Гнатенко також пообіцяв, що представники його партії будуть брати участь у роботі парламенту доти, поки він буде легітимним.

На питання журналіста про участь ПППУ в позачергових виборах Ради Гнатенко відповів, що це питання буде обговорюватися на партійному з’їзді 23 червня.

Як повідомлявся, раніше голова Верховної Ради Олександр Мороз допускав заміщення депутатів парламенту, котрі склали повноваження, від блоку Наша Україна кандидатами від блоку.

Лідер фракції блоку НУ у Верховній Раді В’ячеслав Кириленко вважає неможливим заміщення написавших заяви про вихід із фракції депутатів від НУ кандидатами від цього блоку.

"Ці дріб’язкові зведення рахунків - це спроба створити враження, що якісь 43 кандидати можуть створити нову, тепер уже лже-фракцію у Верховній Раді цього скликання. Вони не витримують жодної критики. Вони - смішні", - сказав Кириленко вчора.

При цьому він зазначив, що представники Партії промисловців і підприємців не можуть протистояти міжпартійному з’їздові блоку, що виключив із ПППУ свого складу й обнулив список.

"Воля однієї партії не може перекреслити волю всього блоку і 66 народних депутатів, що достроково припинили свої повноваження, а також кількох сотень делегатів з’їзду блоку Наша Україна, що прийняли рішення і про ліквідацію списку кандидатів у народні депутати і про дострокове припинення повноважень фракції Наша Україна", - сказав Кириленко.

2 червня з’їзди Блоку Юлії Тимошенко і блоку Наша Україна достроково припинили повноваження народних депутатів, обраних від цих політичних сил. Від БЮТ припинені повноваження 129 народних депутатів, від Нашої України - 66.

Учора, 4 червня, на засіданні погоджувальної ради спікер Олександр Мороз заявив, що цього тижня слід перевірити на відповідність законодавству процедуру дострокового припинення повноважень народних депутатів від БЮТ і НУ. Він також вважає, що свою відповідь на це питання повинні дати або ЦВК, або КС. Наша Україна здивована такими заявами.

Вчора Олексій Данілов заявив, що низка народних депутатів - представників БЮТ наразі не збираються оскаржувати в судовому порядку рішення з’їзду про дострокове припинення їхніх депутатських повноважень.

Девіз Партії промисловців і підприємців - "Патріотизм, професіоналізм, порядність - Україні".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.