Ізраїльські дипломати просять звільнити їх від кашрута

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 7.06.2007 02:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3134

Ізраїльські дипломати, що вимушені приймати своїх гостей і партнерів після переговорів виключно в кошерних ресторанах, попросили МЗС країни зняти з них обмеження по кашруту на час виконання службових обов'язків.

Річ у тому, що заклади, де можна пообідати з дотриманням всіх вимог кашрута, в інших країнах, як правило, вдають із себе нехитрі забігайлівки типу фаст-фуда.

Співробітники посольств скаржаться, що інколи просто непристойно запрошувати в таке місце високопоставленого чиновника або великого бізнесмена. Це, за їх словами, створює труднощі в роботі.

Проте міністр торгівлі Ізраїлю Елі Ішай, що представляє релігійну партію ШАС, наполіг на тому, щоб МЗС не давав своїм співробітникам ніяких послаблень у сфері дотримання вимог релігійних законів.

"Дотримання кашрута зберегло народ Ізраїлю", - мотивував своє рішення Ішай.

Нагадаємо, що за релігійними міркуваннями іудеям заборонено споживати свинину і деякі інші види м'яса, рибу, позбавлену луски (наприклад осетрових порід), крабів, молюсків і інші морепродукти, а також змішувати під час прийому їжі м'ясні і молочні продукти. Існують і інші обмеження.

Проте більшість сучасних ізраїльтян не є надто релігійними людьми і часто нехтують тими або іншими вимогами цих правил, відзначає агентство Reuters.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.