Більшовики вирішили, як оголошувати заяви про складання повноважень. Постановою вони затягуть опозицію до зали засідань

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.06.2007 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3135

Збори нардепів, які назиають себе Верховна Рада України, прийняли постанову, згідно з якою заяви про вихід з фракції можуть зачитуватися на пленарному засіданні за умови особистої присутності на ньому відповідного народного депутата.

“За” ухвалення відповідної постанови «Про внесення зміни до пункту 3 Постанови Верховної Ради України «Про деякі заходи щодо забезпечення реалізації положень пункту 6 частини 2 статті 81 Конституції України» проголосував 261 із 265 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, особиста присутність народного депутата на пленарному засіданні дасть змогу підтвердити, чи дійсно він писав відповідну заяву про вихід з фракції, чи ні. Мартинюк аргументував це тим, що на сьогоднішній день деякі народні депутати відкликають раніше написані заяви про вихід з фракцій.

Мартинюк також звернувся до народних депутатів від фракцій БЮТ та "Наша Україна" сьогодні чи завтра з’явитися на пленарне засідання ВР з тим, щоб були оголошені їхні заяви про вихід з фракцій.

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко 5.06. підписав Указ, яким призначив дострокові вибори на 30 вересня. Із моменту набуття Указом чинності парламент вважається неправочинним і не має права ухвалювати будь-які рішення.

Більшовики та прем'єр Янукович відмовилися визнавати неправочинність парламенту. У залі засідань збираються фракції коаліції. Свої збори вони називають пленарними засіданнями та продовжують ухвалювати нормативні рішення від імені Верховної Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.