Плющ попередив Бойка, щоб той не “грав на трубі”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.06.2007 15:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3138

Секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ застерігає проти підписання посадовими особами України будь-яких стратегічних документів, які можуть суперечити національним інтересам держави в енергетичній сфері.

Особливо це стосується відносин у ядерній галузі, постачання і транспортування енергоносіїв, питань ринку електроенергії.

Іван Плющ нагадав, що, відповідно до п.4 Указу Президента про питання енергетичної безпеки України, будь-які переговори в рамках співробітництва у паливно-енергетичній сфері мають захищати політичні та економічні інтереси країни, відповідати міжнародним зобов'язанням держави, законам України та актам Президента України.

Відтак, Секретар РНБОУ закликає Кабінет Міністрів призупинити підписання документів, які є сумнівними з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни.

За словами Плюща, найближчим часом відбудеться засідання РНБО, на якому буде визначено цілі на напрямки посилення енергетичної безпеки України, окреслено стратегічні інтереси держави в цій сфері.

«Саме результати засідання в подальшому мають стати основою у підписанні міжурядових та міждержавних документів стратегічного характеру в енергетиці», – підкреслив Іван Плющ.

Він наголосив, що оскільки Президент за Конституцією України здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, усі переговори і підписання документів мають вестися у відповідності до директив, виданих Главою держави.

«Кабінет Міністрів має забезпечити вчасну і належну підготовку проектів таких директив», – наголосив Секретар РНБОУ.

Плющ також попередив чиновників про персональну відповідальність у випадку підписання документів, що суперечитимуть національним інтересам України або загрожуватимуть її енергетичній безпеці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.