Нашоукраїнці звинувачують більшовиків у незаконних наказах. Вони перетворюють парламент у випарвно-трудовий заклад

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.06.2007 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3141

Юридичний департамент “Нашої УкраїнИ” здивований грубим порушенням трудових прав народних депутатів України V скликання з боку Апарату Верховної Ради України.

Про це сказав керівник департаменту Валерій Карпунцов.

“Як відомо, Міжпартійні з’їзди “Блоку Юлії Тимошенко” та Блоку “Наша України” 2 червня 2007 року достроково припинили повноваження понад 160 народних депутатів України у зв’язку із їх виходом зі складу депутатських фракцій виборчих блоків, за виборчими списками яких їх було обрано до Верховної Ради України, нагадав Карпунцов, - Відповідно до ч.6 ст.81 Конституції України, яка є нормою прямої дії, повноваження відповідних народних депутатів України припиняються достроково з дня прийняття такого рішення. Ні Конституція України, ні інші акти законодавства України не передбачають подальшого схвалення, підтвердження чи визнання такого рішення вищого керівного органу виборчого блоку з боку будь-якого органу державної влади, посадової чи службової особи. Тобто відповідні рішення Міжпартійних з’їздів в даному випадку є остаточними”.

Карпунцов також зауважив, що “частина перша ст.47 Кодексу законів про працю України передбачає обов’язкову видачу працівникові в день звільнення належно оформленої трудової книжки та проведення з ним розрахунку. Відповідно до ч.1 ст.116 цього Кодексу якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок”.

“Незважаючи на це, - зауважив керівник юридичного департаменту, - працівники Апарату Верховної Ради України, всупереч прямій законодавчій вимозі, відмовляються оформлювати звільнення народних депутатів України V скликання, повноваження яких достроково припинено, та видавати їм трудові книжки.

В цьому контексті з боку працівників Апарату Верховної Ради України має місце грубе порушення не тільки трудових, але й конституційних прав людини і громадянина. Так, ч.3 ст.43 Конституції України забороняє використання примусової праці”.

“Юридичний департамент “Наша Україна” знає, що в Управлінні кадрів апарату Верховної Ради України працюють висококваліфіковані та порядні люди, - підкреслив Карпунцов, - Зрозуміло, що такі дії обумовлені безпрецедентним тиском на них з боку керівництва Верховної Ради України.

Разом з тим, персональна відповідальність за протиправні дії, навіть вчинені під тиском, лягає також і на безпосередніх виконавців – працівників Управління кадрів та керівника апарату Верховної Ради України, оскільки відповідно до статті 60 Конституції України ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази”.

“Звертаємо увагу відповідних службових осіб Апарату Верховної Ради України та їх керівників, які схиляють до вчинення протиправних дій, на статтю 172 Кримінального кодексу України, що встановлює кримінальну відповідальність за грубе порушення законодавства про працю, та закликаємо припинити зазначені грубі порушення трудового законодавства України та прав народних депутатів України V скликання, повноваження яких припинено достроково, - зауважив Валерій Карпунцов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.