Більшовики незаконними наказами блокують спроби опозиції забрати трудові книжки

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.06.2007 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3148

Народні депутати від фракції “Наша Україна” другий день поспіль не можуть отримати у відділі кадрів Верховної Ради свої трудові книжки. Керівництво парламенту, ховаючись за депутатський імунітет, дає апарату незаконні вказівки.

Зокрема, сьогодні до відділу кадрів близько 12-ї години прийшли близько 20 “нашоукраїнців” з метою забрати свої трудові книжки.

Однак депутати не змогли цього зробити, оскільки керівник кадрового управління апарату ВР був відсутній на своєму робочому місці.

Як повідомив народний депутат В’ячеслав Коваль, депутати мають намір дочекатися повернення начальника відділу кадрів на робоче місце.

Він зазначив, що депутати хочуть отримати пояснення, чому їм не віддають трудові книжки, або якщо віддають, то без відповідного запису.

Коваль наголосив, що якщо цього не вдасться з’ясувати у начальника відділу кадрів, то “нашоукраїнці” підуть з усіма цими питаннями до голови Верховної Ради України Олександра Мороза.

Крім того, він зазначив, що “нашоукраїнці” хочуть знати, на якій підставі було оголошено тільки 28 заяв депутатів про вихід з фракції «Наша Україна», а не усі 66, і чому не оголошувалися заяви депутатів від фракції БЮТ.

Крім того, за словами Коваля, всі ці дії є незаконними. Він висловив думку, що таким чином Мороз «хоче затягнути процес припинення повноважень діяльності ВР». Він також не виключив, що йде намагання замість депутатів від «Нашої України», які склали свої повноваження, провести до ВР інших депутатів за списком.

Як повідомлялося раніше, учора, 6 червня, депутати-«нашоукраїнці» також здійснювали спроби отримати в управлінні кадрів Апарату Верховної Ради України свої трудові книжки.

Під час розмови депутатів із керівником цього управління Володимиром Мартинюком була досягнута домовленість, що трудові книжки будуть видаватися 8 червня після 10-ї години. Свою відмову видавати трудові книжки керівник управління кадрів апарату ВР пояснив тим, що не може зробити у трудових книжках запис про причини звільнення народних депутатів.

Між тим, спікер парламенту від імені Верховної Ради V скликання звернувся з листом до Центральної виборчої комісії, у якому закликав вирішити питання щодо визнання обраними та реєстрації народними депутатами України наступних за черговістю кандидатів у виборчих списках БЮТ і блоку «Наша Україна».

Про це на депутатські збори повідомив голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз.

За його словами, у листі йдеться про те, що до апарату ВР надійшли особисті письмові заяви народних депутатів про вихід зі складу депутатських фракцій «Наша Україна» і БЮТ.

Як сказав Мороз, незважаючи на те, що заяви про вихід із фракцій не були своєчасно, згідно з Регламентом ВР, оголошені на сесії парламенту, а також незважаючи на те, що немає закону, передбаченого ст. 81 Конституції України, вищі керівні органи блоку «Наша Україна» і БЮТ прийняли рішення про дострокове припинення повноважень відповідних народних депутатів.

У листі йдеться, що до ЦВК відправляються копії заяв та відповідних документів.

Сьогодні на засіданні збороів нардепів ВР Мороз зачитав лише 28 заяв народних депутатів-“нашоукраїнців” про вихід з фракції. ВІн наголосив, що не начитав інші заяви, оскільки вони написані однією рукою, або на друкарській машинці. Крім того, він повідомив, що дані про цих 28 депутатів будуть направлені до ЦВК.

БЮТ та НУ на своїх з'їздах скасували списки кандидатів у народні депутати та направили зазначені документи у ЦВК. Між тим, ПППУ, яка не визнає рішення з'їзду блоку заявила, що може заповнити місця нашоукраїнців своїми кандидатами у народні депутати.

Згідно із даними соціологічних досліджень на момент виборів парламенту ПППУ, якби балатувалася самостійно не подолала б трьохвідсотковий бар'єр, набравши близько 1%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.