Навколо Станік, Пшеничного та Іващенка триває судова тяганина. Більшовики остаточно руйнують судову владу як таку

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.06.2007 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3151

Ухвала суду про зупинення дії Указу Президента про звільнення особи з публічної посади не поновлює її повноважень, вважають у Секретаріаті Президента.

Суб’єктом звернення з адміністративним позовом про поновлення особи на публічній службі може бути лише особа, відносно якої є рішення про припинення публічної служби особисто.

На цьому наголосив заступник Глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин. Він посилається на методичне роз'яснення судам, що розглядають справи чи спори про поновлення на роботі громадян при звільненні їх з публічної служби. «Тобто з адміністративним позовом може звернутись лише та особа, яка звільнена з такої посади. До речі, зазначена особа може звертатись до суду лише за місцем проживання», – підкреслив Пукшин.

Таким чином, за словами заступника Керівника президентського Секретаріату, народні депутати не можуть звертатися з вищевказаними позовами до судової влади.

«Ті позови від народних обранців, які були подані в інтересах звільнених суддів Конституційного Суду та Генерального прокурора, є неправомірними» – наголосив І.Пукшин.

Він зазначив, що Укази Президента України про звільнення членів Конституційного Суду та Генпрокурора України не можуть бути зупинені ухвалою суду про забезпечення позову.

«Суди не можуть зупиняти дії зазначених актів, а також припинятися повноваження особи, яку призначено на місце звільненого службовця», – роз’яснив Пукшин.

Навіть у випадку винесення судом ухвали про забезпечення позову, це не повертає особі прав, які були предметом спору. Іншими словами, ухвала суду про зупинення дії Указу Президента про звільнення з посади “не поновлює повноважень особи”. Повноваження особи, звільненої з публічної служби, поновлюються лише на підставі відповідного рішення суду.

Довідка: до публічної служби належать посади державних політиків, суддів, прокурорів, військових, дипломатів та інші.

Президент України видав Укази № 369 від 30 квітня 2007 року та № 370 від 1 травня 2007 року про звільнення з посад суддів Конституційного Суду України В. Пшеничного та С. Станік.

24 травня 2007 року Віктор Ющенко підписав Указ № 469 «Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності». Цим документом Глава держави звільнив Святослава Піскуна з посади Генерального прокурора України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.