Росію не вітають у СОТ. Путін заходився створювати тіпа СОТ серед таких, як сам

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.06.2007 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3155

Путін пропонує створити євро-азійський аналог СОТ. У недалекому минулому Росії таке вже було - СРСР теж створював аналог Спільного ринку. Спільний ринок став ЄС, а де СРСР?

Президент Росії Володимир ПУТІН заявив, що існуючі міжнародні організації не цілком справляються з регулюванням глобального міжнародного ринку і запропонував подумати про створення євро-азійського аналога Світової організації торгівлі (СОТ).

"Структури, створені з розрахунку на невелику кількість активних гравців, виглядають архаїчними і недемократичними. Далекі вони і від урахування сучасного розкладу сил. І тому старі методи прийняття рішень часом не працюють. Це виразно видно на прикладі Світової організації торгівлі і переговорного процесу в рамках Дохійського раунду, який фактично зайшов у безвихідь", - сказав Путін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Він зазначив, що "сьогодні протекціонізм часто виходить з розвинених економік, які заснували цю організацію (СОТ)". Путін зазначив, що саме в таких країнах зосереджена велика частина державних обсягів з підтримки бізнесу.

Президент Росії сказав, що для стимулювання торгівлі та інвестицій варто подумати про створення регіональних євро-азійських інститутів вільної торгівлі.

Наразі бажаючих російський ерзацСОТ зафіксовано не було. Втім, можна прогнозувати, що окрім залежних від Москви держав СНД, у нову організацію бажаючих буде небагато.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.