Гран-прі Канади в перегонах Формула-1 виявився досить драматичним

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 11.06.2007 05:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3160

Перегони в Монреалі на Гран Прі Канади виявилися досить напруженими: лише машина безпеки вимушена була виїжджати на трасу 5 разів! 2 гонщика були дискваліфіковані. Серйозної аварії зазнав польський пілот команди BMW Sauber’s Роберт Кубіца.

Болід BMW Sauber’s Кубіца вилетів з траси на швидкості близько 300 км/год

В неділю, 10 червня, пройшов шостий етап Королівських гонок серії Формула-1 в Канаді. Польський пілот команди BMW Sauber’s Роберт Кубіца уникнув серйозних травм після сильної аварії.

Роберт Кубіца зійшов з траси на швидкості близько 300 км/год перед поворотом. Автомобіль під кутом врізався в огорожу траси, його відкинуло, він перелетів через полотно траси, зробивши оберт навколо власної осі, і зупинився з протилежного боку.

Кубіца був швидко витягнутий з розбитого вщент автомобілю і переміщений в медичний центр автодрому імені Жіля Вільньова, де встиг переговорити з менеджером команди, після чого був транспортований до лікарні в Монреалі санітарним гвинтокрилом для подальшого обстеження. За свідченням медиків, гонщик отримав перелом ноги та жодних інших серйозних ушкоджень - його врятувала безпечна контструкція кабіни боліду. Очікується, що вже в понеділок він буде виписаний з госпіталю.

Після кваліфікаційних перегонів, які відбулися в суботу, пілот залишився невдоволений власною машиною і наврочив собі аварію.

Роберт Кубіца:
“Мені сьогодні довелося непросто. З самого початку уїкенду виникли проблеми з балансом машини, які не вдалося усунути перед кваліфікацією. Я зовсім не відчував зчеплення з трасою. Загалом, подивимося, як складеться гонка”.

В 1994 році в подібній аварії на Гран-прі Сан-Марино загинув бразильський гонщик Айртон Сена...

Роберта Кубіцу врятував безпечний кокпіт боліда. Автомобіль відновленню не підлягає...

Свою першу перемогу в кар`єрі отримав Люіс Хемілтон з McLaren

Після чудово проведеної кваліфікації в суботу McLaren зобов'язаний був закріпити цей успіх в недільних перегонах.

Люіс Хемілтон холоднокровно провів всі 70 кіл, справедливо заслуживши першу перемогу в своїй професійній кар'єрі у Формулі-1. Його напарник, чемпіон світу Фернандо Алонсо, впродовж всієї гонки постійно здійснював невимушені помилки, а за одну з них він поплатився 10-секундним штрафом в боксах. Проте, Фернандо зміг фінішувати в заліковій вісімці.

Найбільш невдалою видалася гонка для Ferrari. Райкконен не зміг проявити потенціал своєї машини, начисто поступаючись за швидкістю німецько-британській команді по ходу всієї гонки. Феліп Масса і зовсім не зміг фінішувати, отримавши чорний прапор за виїзд з боксів на червоне світло.

Аналогічне покарання отримав і Жанкарло Фісікелла з команди Renault.

Результати Гран Прі Канади 10 червня 2007 року:

1. Люіс Хемілтон
2. Нік Хайдфельд
3. Александер Вурц
4. Хейккі Ковалайнен
5. Кімі Райкконен
6. Такума Сато
7. Фернандо Алонсо
8. Ральф Шумахер


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.