СБУ викрила чергову “модельну агенцію”. Із торгівлі живим товаром

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.06.2007 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3164

СБУ викрила чергову мережу работоргівців, які прикривали свій “бізнес” вивіскою модельної агенції. Живий товар постачали на експорт.

Співробітники ГУ СБ України в АР Крим спільно з представниками Управління з боротьби з торгівлею людьми та нелегальною міграцією, УБОЗ ГУМВС викрили протиправну діяльність групи зловмисників, які незаконно вивозили за кордон та експлуатували молодих кримчанок, у тому числі неповнолітніх.

Започаткувала злочинний бізнес директор одного з місцевих модельних агентств з філіалами у кількох містах, в котрих навчалися дівчата з 14 років, щоб брати участь у кастингах і демонстрації мод в Україні та за кордоном.

У черговий раз директор запропонувала 12 дівчатам кастинг у Туреччині перед наступними вигідними контрактами, причому утримання та повернення нібито забезпечуватиме сторона, що приймає. Однак за кордоном виявилось, що кастингу не буде, гроші на зворотню дорогу треба заробити консумацією в барах і ресторанах, якими володів турецький партнер директора-кримчанки.

Консумація, тобто загравання з відвідувачами з метою стимулювання якнайбільших витрат у ресторані, для дівчат починалася з вечора, продовжувалась вночі та закінчувалася о 7 ранку. Половину заробітків директор клала в свою кишеню.

Потім жінка знайшла іншого спільника у турецькій столиці й перевезла групу “моделей” туди, причому новий господар виплатив попередньому за кожну дівчину 1000 доларів.

Спільно з правоохоронними органами Туреччини Головному управлінню СБУ в Криму вдалося повернути громадянок України додому.

Стосовно директора модельного агентства та її спільників порушено кримінальну справу. Продовжуються пошуки потерпілих від злочинної діяльності вказаної групи зловмисників.

Якщо вам відомі факти торгівлі людьми або імена жертв, повідомляйте за телефоном довіри ГУ СБУ у Сімферополі:

з 9 до 18 години за тел. 8(0652)244-504

у неробочий час за тел. 8(0652)277-400


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.