«Казки дорослим і дітям» та «Химерні оповіді» лірника Сашка

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 8.06.2006 16:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=317

Цієї суботи – 10 червня, о 18:00 відбудеться презентація дисків з казками лірника Сашка в затишному кафе “Очеретяний кіт”, що на березі Дніпра – в 200-х метрах від метро “Гідропарк”. Національний одяг і способ мислення вітається.

Лірник Сашко (Олександр Власюк)

Казкар Олександр Власюк, відомий ще й тим, що колись вів “Вечірню казку” на телеканалі Тет, сам складає, записує і з радістю дарує своїм слухачам прекрасний світ казки. А до неї – пісні, примовки, музики, колоритну українську мову та звучання гомінливої ліри.

Певно саме ця магічна ліра і нашіптує Сашкові його казки… А їх люблять усі, і дорослі і малюки. В його “Лукавих Химерних Оповідях” Сашко вигадав і розповів про чумака Микиту, сокиру і халепу, про Гандрея і яничарський скарб, про дівчинку Барочну, козака із запроданою душею і срібний грошик. А ще про цигана Романа, Шару-Поторочу і Москальське царство.

На диску «Казки лірника Сашка. Дорослим і Дітям» він розрповідає про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід, про Степана Сороку, його жінку і відьомське кодло, про парубків, діда Тимоша і Квітку Папороть, про татарського богатиря Яхмеда, силу характерницьку і Грицька Кобилячу Смерть.

А ще Сашко пообіцяв, що на вечірці, окрім незвичайної казкової атмосфери і його оповідей, буде гульня, бешкет, ігри та різні витівки, співатимуть гурти «Хо!», «Пропала грамота», «Вій», «Божичі», Едуард Драч, а також «Школа народного танцю».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.