Коментуючи появу портрета Лазаренка в галереї прем'єрів Тостоухов не втримався, щоб не збрехати

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.06.2007 18:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3170

Сьогодні галерея українських прем'єрів поповнилася чотирма портретами. За традицією, яка була перервана у зв'язку із скандалом Кучми і Лазаренка, у Кабміні вивішувалися портрети всіх прем'єр-міністрів України. Тепер її поновили у зв'язку із ювілеєм українських урядів. Не поновили лише традицію казати правду.

У галереї прем’єр-міністрів в будівлі Кабінету Міністрів в понеділок, 11 червня, з’явилося 4 нових портрети - Павла Лазаренка (був прем’єром в 1996-97), Віктора Януковича (у 2002-2005 і з 2006), Юлії Тимошенко (у 2005), Юрія Єханурова (2005-2006).

Міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов, коментуючи журналістам появу цих портретів, сказав, що вони вивішені в рамках заходів щодо підготовки до святкування 90 років першого уряду України, який відзначатиметься 28 червня.

За словами Толстоухова, портрет Лазаренка був написаний вже давно, проте не вивішувався до сьогоднішнього дня. «Важко було вивішувати портрет, коли людина звинувачувалася у вбивствах», - сказав Толстоухов.

Він також повідомив, що портрети Януковича, Тимошенко і Єханурова були написані в останні три місяці харківським художником Віктором Сидоренком, який зараз є віце-президентом Академії художнього мистецтва.

Толстоухов також повідомив, що в рамках святкування 90- річчя першого уряду України в Будинку уряду на 6-му поверсі буде розміщена виставка, в експозиціях якої використані матеріали архівів.

Як повідомлялося раніше, 25 серпня 2006 року американський окружний суд в Сан-Франциско засудив Лазаренка до 108 місяців ув’язнення і штрафу в 10 млн. доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, здобутого незаконним шляхом, при веденні справ на посту прем’єр-міністра України.

Зазначений вердикт суду першої інстанції не набув чинності, оскільки адвокати Лазаренко його оскарджили у апеляційній інстанції. Наразі триває процедура апеляційного розгляду справи. Адвокати Лазаренка сподіваються що його буде повністю виправдано.

Раніше Лазаренко звинувачувався у відмиванні 114 млн. доларів через американські банки.

Лазаренко знаходився під арештом в США з березня 1999, 14 червня 2003 він був звільнений під заставу.

Юлія Тимошенко та Юрій Єхануров були прем’єрами під час президентства Віктора Ющенка.

У серпні 2006 Янукович повторно зайняв крісло прем’єр-міністра.

Раніше він займав його під час президентства Леоніда Кучми.

Від “Аратти”: Як на нас - дуже дивно, що шановний пан Толстоухов запустив у медіа примітивну фальшивку часів Кучми-Медведчука про нібито причетність Лазаренка до вбивства Вадима Гетьмана, яка була розтиражована у ЗМІ, які відзеркалювали точку зору Адміністрації.

Нагадаємо, що телеканал “Інтер”, на якому було показано “документальний” фільм (створений на замовлення ГПУ, виробництва продакшен-студії, підконтрольній СДПУ(о), який нібито містив “докази” тяжкого злочину, добровільно спростував цю брехню.

У офіційній відповіді адвокатам Павла Лазаренка ГПУ заперечила будь-яку причетність екс-прем'єра до вбивства Гетьмана, що також друкувалося у багатьох ЗМІ.

Засуджені у справі по вбивству Гетьмана подали відповідні скарги у Верховний Суд України, в яких вони наполягають на тому, що слідчі тортурами та погрозами примусили їх узяти на себе тяжкий злочин, якого вони не скоювали. Це також повідомляли численні українські ЗМІ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.