Винуватець «мажорного наїзду» Калиновський арештований

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 11.06.2007 22:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3172

Суд виніс ухвалу про арешт Сергія Калиновського після його спроби вилетіти до Ізраїлю, змінивши таким чином запобіжний захід (Калиновський знаходився на підписці про невиїзд).

Сергій Калиновський спричинив аварію, в якій загинуло дві людини

Про це повідомив глава прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

За словами Поліщука, в аеропорту «Київ» (Жуляни) був замовлений чартерний рейс на Тель-Авів нібито для перевезення хворої дитини. Цим рейсом і повинен був летіти Калиновський. Скільки осіб збиралися летіти разом з ним, хто замовив і сплатив чартерний рейс до Ізраїлю - зараз з'ясовує міліція, але в машині, яка привезла Калиновського в аеропорт, було три особи.

Поліщук також повідомив, що в аеропорту Калиновському стало погано, люди, що його супроводжували, викликали медиків, йому була надана медична допомога. Потім молоду людину відвезли в лікарню, оскільки правоохоронцям від митників стало відомо, хто саме збирався летіти до Ізраїлю.

У якій лікарні перебуває зараз Калиновський, прес-служба ГУ МВС в Києві поки не готова відповісти: можливо, його відвезли туди, де він лежав після аварії (приватна клініка при інституті Шалімова). Проте Поліщук завірив, що Калиновський у будь-якому випадку вже знаходиться під охороною міліції.

Також Поліщук не підтвердив на 18:00 інформацію про те, що Калиновський нібито був переодягнутий в жіноче вбрання і використовував підроблені документи: над встановленням істини зараз працює слідство.

Нагадаємо, що 7 червня Шевченківський районний суд Києва відпустив Сергія Калиновського на підписку про невиїзд. 30 травня на бульварі Шевченка автомобіль БМВ під управлінням Сергія Калиновського на великій швидкості в'їхав в автомобіль «Жигулі», в якому знаходився прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, який загинув на місці ДТП. Крім того, через три дні після події померла 25-річна жінка, яка знаходилася в автомобілі разом з винуватцем трагедії, повідомляє «Главред».

Мати Калиновського, Марина Фірташ - екс-дружина мільярдера Дмитра Фірташа. Як повідомляє АІФ, Фірташ продовжує займатися бізнесом і зараз. Зокрема, її ім'я фігурує серед акціонерів компанії МТЦ. Серед її компаньйонів і друзів - відомий музикант і депутат Ян Табачнік.

Батько Сергія Калиновського - близький до структур Нафтогазу України бізнесмен Зиновій Калиновський.

За даними “України кримінальної”, Калиновський-старший числився співзасновником компанії ТОВ МТЦ, а його син Сергій (студент Київського інституту Міжнародних відносин) - засновником компанії Юніон Джінс Мейкерс, яка у свою чергу є засновником Клірингової товарної компанії Нафтогаз-Україна. З чуток, Зиновій Матвійович був лише номінальним засновником фірми, за якою насправді стояв Дмитро Фірташ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.