Вчені тепер знають, чому вимерли мамонти і не тільки вони

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.06.2007 17:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3186

Американські вчені в результаті дослідження прийшли до висновку, що причиною загибелі мамонтів міг стати вибух комети, який стався 12,9 тис. років тому.

Фахівці повідомляють, що вибух був такої сили, що його можна порівняти з кількома мільйонами ядерних боєголовок. І це зброя, припускають експерти, могла знищити не тільки мамонтів, але і представників ще 15 видів доісторичної фауни.

Річард Файрстоун з Національної лабораторії Лоуренса в Берклі (штат Каліфорнія) сказав, що вибухова хвиля була настільки могутньою, що могла кілька разів накрити континент. Він також додав, що сили вибуху було досить для того, щоб знищити все живе, ну, а тим тваринам, які все ж таки вижили в результаті катаклізма, було дуже важко знайти харчування, так що і вони не могли довго протриматися.

Учені висунули таку гіпотезу тому, що в 20 районах США і Канади виявили склоподібне вугілля, мікроскопічні алмази, збагачений іридій та інші матеріали позаземного походження, які відносяться до одного і того ж часу.

Але найцікавіше в цьому дослідженні те, що саме з часів, коли з’явилися ці частинки позаземного походження, на континенті втрачаються всі сліди мамонтів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.