Шведи назвали Ізраїль «окупованою Сирією»

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 8.06.2006 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=319

Шведський алкогольний концерн Systembolaget вирішив переінакшити географію планети, почавши клеїти на пляшки з ізраїльським вином ярлики: «Зроблено на окупованих сірійських територіях».

Про це повідомляє MIGnews. І додає, що шведи таким чином висловили свою солідарність сірійському режиму, який наполягає на поверненні Голанських висот.

За словами прес-секретаря концерну, Б’єрна Рудберга, таке рішення було прийнято після численних скарг співгромадян, які були не згодні з тим, що на пляшках з вином красувався напис: «Зроблене в Ізраїлі». У зв’язку з тим, що мова йде про державне підприємство, зміну етикетки було схвалено міністерством закордонних справ Швеції. «Мова йде про рекомендацію міністра закордонних справ, яку ми і дотримуємось», – говорить Рудберг.

Представниця демократичної партії Швеції, Анелія Енохсон назвала рішення алкогольної компанії «обтяжуючим і невдалим». За її словами, «це не тільки свавілля стосовно Ізраїлю, але й спроба політизувати державну алкогольну компанію».

Слід зазначити, що в каталог Systembolaget поряд із сотнями сортів вина, пива та інших алкогольних напоїв входить п’ять найменувань ізраїльської продукції.

Нагадаємо, що в квітні Швеція порушила загальноєвропейський бойкот уряду ХАМАСа, видавши візу міністру від терористичного руху Атефу Адвану.

Наш коментар:
Цікаво, чому таке рішення алкогольної компанії є “свавіллям стосовно Ізраїлю”? І чому дехто в Україні так поспішає в “сім’ю європейських народів”, де кожна країна має підпорядкуватися спільним рішенням, які прийняті групкою “сильних світу цього”. Яка погана Швеція, що порушила «загальноєвропейський бойкот уряду ХАМАСа»! От тільки питання – кому цей бойкот вигідний і хто загрібає жар “загальноєвропейськими” руками?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.