Президент Ющенко назвав шоу Мороза маніпуляціями і пообіцяв подарувати йому робоче крісло спікера

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.06.2007 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3190

Президент України Віктор Ющенко називає “маніпуляціями” нинішні дії керівництва Верховної Ради, зокрема Олександра Мороза. Він довів, що Мороз порушує тристоронні домовленості.

Сьогодні на прес-конференції Ющенко вчергове повторив: “Питання повноважності ВР по суті закрито”.

Президент заявив, що не приймає тих “маніпуляцій”, які зараз проводить керівництво парламенту.

Президент нагадав, що він, прем’єр-міністр і голова ВР раніше (27 травня) підписали спільну заяву, ключовими у якій є три пункти: проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня, проведення цих виборів на підставі складення повноважень депутатами опозиційних фракцій, а також ухвалення необхідних для виборів законів впродовж двох днів - 29-30 травня.

“Президент виконав усі ці пункти”, – наголосив Ющенко.

Натомість Верховна Рада, за його словами, займається маніпуляціями поточної ситуації.

Він нагадав, що блоки “Наша Україна” і БЮТ провели з’їзди, позбавили повноважень своїх народних депутатів, і тому зараз парламент є неповноважним.

“На цьому чесні політики могли б зупинитись”, – сказав Ющенко.

Між тим, за його словами, 30 травня Верховна Рада прийняла Постанову, відповідно до якої депутати мають позбавлятися повноважень на засіданні парламенту після оприлюднення відповідних заяв. “На кого це розраховано?”, - запитав Президент.

Він підкреслив, що такі рішення є маніпулятивними, оскільки депутати, відповідно до Конституції, позбавляються своїх повноважень після рішень з’їздів своїх політичних сил. І ніякими Постановами, вважає Президент, цієї норми змінити не можна. І дія складання повноважень та її процедура були також узгоджені в присутності Мороза і він поставив свій підпис під документом, який це підтверджує.

Тому Президент Ющенко вчергове повторив, що вибори 30 вересня є невідворотними.

"Вибори 30 вересні невідворотні", - заявив він.

Він наголосив, що з політичної кризи треба виходити гідно, достойно , чесно, красиво.

"Таким способом, щоб сторона, яка найбільше долучилася до виникнення кризи, вийшла без поразки. В цьому була суть моїх компромісів і продовжень засідання ВР", - пояснив Ющенко.

"29 травня не вдалося домовитись по всьому пакету давайте 30. 30 не вдалося, давайте ще на день продовжимо. Провели день – не вдалося, давайте ще один день проведе засідання. Але не будемо робити це політичне шоу для одної фігури і однієї політичної сили", - наголосив він.

"Я б не хотів, щоб ми знаходились в ситуації, коли як ви пригадуєте, одного голову ВР з кабінету виносили разом з кріслом – так воно приклеїлося", - сказав він.

"А якщо комусь подобається те крісло, я думаю, що невелика втрата буде для української нації, якщо його забрати зараз , поставити на кухні і хай воно стоїть. І любується та людина ще багато-багато років", - наголосив Ющенко.

"Але треба перестати мордувати країну", - додав він.

Разом із тим, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості силового сценарію, у разі непідкорення парламенту, Президент зазначив, що він вже виконав усе, що від нього вимагає Конституція і ніяких інших дій вживати не буде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.