Наша Україна звернулася до всіх політичних партій із ініціативою нових принципів формування законодавчої влади

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.06.2007 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3192

Сьогодні народні депутати від НУ, які добровільно склали депутатські повноваження звернулися до всіх політичних партій України - підтримати нові принципи формування законодавчої влади в Україні.

Ми публікуємо це звернення без скорочень та коментарів:

Звернення народних депутатів фракції “Наша Україна” Верховної Ради України V скликання до всіх політичних сил

Ми, народні депутати фракції “Наша Україна” у Верховній Раді України V скликання, добровільно склали свої повноваження на підтримку Указу Президента України Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень парламенту.

Цим кроком ми усвідомлено відмовилися від депутатської недоторканності та інших необґрунтованих пільг, які купувалися в парламенті коаліціантами. Ми заявляємо, що відмовляємося від депутатської недоторканності й у Верховній Раді VI скликання.

Як свідчить історія українського парламентаризму, депутатські привілеї використовувалися нечесними політиками як “ширма” для приватних і кланових інтересів. Крім того, ми переконані, що в теперішніх політичних умовах депутатська недоторканність та інші пільги ще більше посилюють спокусу в окремих “діячів” порушувати Конституцію та закони України, займатися політичною корупцією, обдурювати власних виборців і не дотримуватися взятих на себе зобов’язань.

Ми звертаємося до всіх політичних сил України з пропозицією наслідувати наш приклад і вже сьогодні взяти на себе зобов’язання перед українською громадськістю зробити рішучий крок для утвердження рівності всіх громадян України перед Законом та відмовитися від депутатської недоторканності.

Ми заявляємо, що скасування депутатської недоторканності буде першою політичною ініціативою фракції “Наша Україна” у Верховній Раді України VI скликання.

Від імені фракції "Наша Україна" - голова фракції "Наша Україна" у Верховній Раді V скликання - В`ячеслав Кириленко.”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.