Гуманітарний віце-прем`єр Табачник пропонує спалити опудало Президента Ющенка

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 13.06.2007 23:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3198

Тих, хто порушує Конституцію, слід було б спалювати на вогнищі. Але оскільки це нереально, можна спалювати хоч би зображення порушників.

А за “базар” доведеться відповідати! Персонально.

Таку оригінальну позицію в серцях висловив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник під час засідання Організаційного комітету з підготовки святкування 11-х роковин Конституції України, повідомляє “Ліга”.

Табачник, реагуючи на пропозицію народного депутата Сергія Головатого, заснувати якусь національну традицію святкування Дня Конституції, з гіркою іронією відзначив, що можна було б запозичити іспанський звичай часів інквізиції і спалювати на багатті тих, хто порушує Конституцію.

Віце-прем'єр відразу додав, що, оскільки зі скасуванням інквізиції замість самих засуджених стали спалювати їх опудала, то можна було б успадкувати цю більш гуманну форму старої традиції.

Відповідаючи на питання про те, чиє опудало, на його думку, варто було б спалити на День Конституції, Табачник сказав: "Того, хто тупцює вже кілька місяців по Конституції. Персонально".

Відповідаючи на наступне питання, чи може він назвати прізвище цієї людини, Табачник сказав: "Ну, безумовно".

Прізвища він при цьому не назвав, однак недвозначно натякнув на Президента Віктора Ющенка.

"Найстрашніше, коли гарант Конституції перетворюється в руйнівника Конституції... Я думаю, що нічого більш трагічного не було в новітній українській історії. Інша справа, що дуже часто є вплив на якусь людину і на магістрат, як на інститут влади, але будь-яка людина, у якої є хоча б ази грамотності, може взяти самостійно Конституцію. Це невеликий документ, прочитати її і потім зрозуміти, хто руйнує Конституцію, хто порушує її. Там усе чітко написано", - сказав віце-прем'єр-міністр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.