Янукович визнав очевидний факт - опозиція дотримала слова. Він своє, мабуть традиційно, забере назад

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.06.2007 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3219

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що опозиція, котра забезпечила складення депутатських повноважень 151 депутата Верховної Ради, виконала свою частину політичних домовленостей.

"Якщо 151 депутат уже склав повноваження, це та умова, котру виконала опозиція", - сказав Янукович.

При цьому він додав, що залишається вирішити ще одне питання щодо списків кандидатів у депутати від опозиційних фракцій.

На питання, чи буде Рада далі продовжувати свою роботу, Янукович сказав, що це рішення має бути прийняте керівництвом парламентських фракцій.

Як повідомлялося раніше, сьогодні на засіданні зборів нардепів-більшовиків Верховної Ради України було зачитано 46 заяв про складення депутатських повноважень, з яких 27 - заяви народних депутатів України з фракції БЮТ і 19 - із фракції Наша Україна. Таким чином, свої повноваження на сьогодні склали 152 народних депутата, що є конституційною підставою для припинення повноважень парламенту.

Водночас голова Верховної Ради Олександр Мороз закликає Центральну виборчу комісію зареєструвати депутатами Ради кандидатів від блоків Юлії Тимошенко і Наша Україна замість вибулих, що фактично повторює позицію Януковича.

Наприкінці травня Президент Віктор Ющенко, прем’єр-міністр Віктор Янукович і голова Верховної Ради Олександр Мороз домовилися зробити підставою для позачергових виборів Ради складення повноважень депутатами фракцій блоків Юлії Тимошенко та Наша Україна. Про обнулення списків чи можливість ротації опозиційних фракцій у парламенті у той чи інший спосіб - у домовленостях не йшлося.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.