Янукович заступився за Затуліна

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 9.06.2006 16:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=322

Парламентська фракція Партії регіонів обвинувачує владу України у використанні диктаторських методів управління країною і закликає ЗМІ і громадськість звернути увагу на факти «розправи зі свободою слова».

За Януковичем - антиукраїнська діяльність Затуліна це «свобода слова»

Як повідомили в прес-службі Донецького обласного відділення Партії регіонів, черговим прикладом боротьби "з інакомисленням в Україні" "регіонали" вважають недавнє рішення офіційного Києва оголосити російського політика Костянтина Затуліна персоною грата.

Фракція Партії регіонів вважає даний крок української влади "неадекватним і незаконним".

Партія нагадує, що відповідно до Закону України "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства", громадяни іноземних держав, що знаходяться на території України, мають ті ж права, що й українські громадяни.

"Конституцією Украини їм так само, як і громадянам нашої країни, гарантоване право на участь у будь-яких мітингах, вуличних ходах і демонстраціях, якщо такі проводяться в рамках закону", - говориться в заяві.

"Правомірність проведення демонстрації визначають місцеві органи влади, у даному випадку - Феодосійська міська рада, яка санкціонувала проведення мітингу, у якому брав участь депутат Державної Думи Росії. І тільки суд, а не СБУ або МЗС, вправі визнавати вуличну акцію незаконною", - заявляє ПР.

Партія наполягає на тому, щоб СБУ скасувала своє рішення, а також надала депутатам Верховної Ради пояснення з приводу оголошення персоною грата Затуліна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.