Більшовицька коаліція висунула законодавчу пропозицію - легалізувати дерибан бюджетних коштів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.06.2007 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3220

Коаліція перетворила державні закупівлі на грандіозну лобістсько-корупційну комбінацію за для особстого збагачення цілком конкретних осіб. Особливою активністю в цьому, відзначаються соціалісти.

Пропозиція уряду та парламентської коаліції щодо прийняття нових змін до Закону про державні закупівлі та підписання його Президентом не має нічого спільного з державними інтересами.

Так сьогодні прокоментував відповідні ініціативи керівник президентського Секретаріату Віктор Балога.

«По суті, йдеться про спробу узаконити корисливі прагнення відомих діячів із урядово-коаліційного угруповання, які під завісу свого перебування при владі прагнуть пристебнути до власної кишені мільйони і мільйони бюджетних гривень. Всім відомо, що коаліція вже давно перетворила держзакупівлі на грандіозну лобістську і корупційну комбінацію, де масштаб незаконних оборудок обчислюється астрономічними сумами».

Керівник Секретаріату Президента нагадав, що минулого року Глава держави відмовлявся підписувати прийнятий Верховною Радою Закон про закупівлі товарів і послуг за державні кошти, вважаючи непрозорими запропоновані механізми.

Президент ветував законопроект і повернув його в парламент із своїми вмотивованими зауваженнями. Однак, Кабінет Міністрів продовжував наполягати на своєму і переконував у винятковій необхідності запропонованих нових правил гри. Зрештою, Глава держави підписав Закон, одержавши запевнення уряду у наведенні ладу в державних закупівлях.

Однак, як відзначив Балога, урядово-коаліційний тандем вибудував всю архітектуру держзакупівель під свої інтереси. «На всіх більш-менш значущих посадах у структурах, які приймають рішення у цій сфері, перебувають вірні люди з одного політичного табору. Президент на останній прес-конференції привселюдно називав усі ключові фігури».

За словами Глави Секретаріату Президента, «необхідність у нових змінах до закону про державні закупівлі, яка виникла всього через півроку після ухвалення попередніх, пояснюється нової хвилею лобізму. Враховуючи, що депутати-соціалісти, які завжди голосували на підтримку непрозорих схем або самі були їх авторами, втратили надію потрапити до Верховної Ради шостого скликання, у корисливців-комбінаторів почалася паніка. Тому під виглядом підвищеної турботи про державні інтереси робиться примітивна спроба узаконити останній хапок».

Балога наголосив, що зміни до закону про держзакупівлі потрібні, і вони неодмінно будуть прийняті. «Однак це зробить новий депутатський корпус. Ніякого голосування у розпущеній і неправочинній Верховній Раді не буде».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.