Україна в 2008 році запустить власний супутник на орбіту

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 18.06.2007 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3235

У 2008 році Україна запустить свій космічний апарат “Січ-2”.

“Січ-1”

Про це повідомляє Національне космічне агентство України (НКАУ).

14 червня 2007 року відбулось розширене засідання Президії Науково-технічної ради Національного космічного агентства України, яке проводив Генеральний директор НКАУ Юрій Алексєєв. Президія Науково-технічної ради розглянула стан виконання робіт зі створення космічного апарата “Січ-2”.

На засідання Президії НКАУ були запрошені представники генерального конструктора ДП „КБ „Південне” ім. М.К. Янгеля та підприємств і установ, що входять до кооперації розробників космічного апарату “Січ-2” (ДП „ВО „Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова”, ВАТ „АТ НДІРВ”, НВП „Хартрон-Аркос”, НВП „Хартрон-Юком”, ДНДП „Конекс”, КП ЦКБ „Арсенал”).

Були прийняті рішення щодо забезпечення виконання Генерального мережевого графіка робіт по створенню та запуску КА “Січ-2” з пуском в 2008 році.

Апарат “Січ-2” розробляють у рамках нової Загальнодержавної національної космічної програми на 2007-2011 рік. Він призначений для дистанційного зондування Землі, а також його можна використовувати на користь національної оборони і народного господарства.

Проектуванням супутника займається дніпропетровське конструкторське бюро Південне, яке в 2006 році вже розробило проектну і конструкторську документацію на космічну систему “Січ-2”, центр оперативного планування і комунікаційний вузол, а також наземний комплекс прийому, архівації, обробки і розповсюдження аерокосмічної інформації.

Творці повідомляють, що вартість проекту оцінюється в 20 мільйонів доларів. Планується, що запуск супутника, вага якого складає 350 кілограмів, буде здійснено з космодрому Байконур (Казахстан) за допомогою української ракети-носія “Дніпро”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.