ВЕЗи Донецької області знищують тваринництво – губернатор Харківщини

Автор/джерело -  © Ринок.biz



Дата публiкацiї - 18.06.2007 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3238

Функціонування вільних економічних зон (ВЕЗ) Донецької області фактично знищує тваринництво не тільки на Харківщині, але й у всій країні. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков.

«За 5 місяців 2007 року чисельність поголів'я великої рогатої худоби в Харківській області знизилася по всіх категоріях господарств в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року на 35,5 тисяч голів або на 11,5%. У тому числі корів на 18,3 тисяч. Що до поголів'я великої рогатої худоби по сільгосппідприємствах (без приватників), то воно знизилося ще більше - на 16%, або на 26,2 тисяч голів. У тому числі кількість корів зменшилася на 8,5 тисяч (мінус 18%)», - цитує Аракова прес-служба обласної адміністрації.

Керівник області також повідомив, що якщо в січні 2007 року ціна м'яса складала в середньому по області 12-14 гривень за кілограм (у живій вазі), то тепер знизилася до 6 гривень 20 копійок за кілограм, тобто в два рази!

«Що подешевшала ковбаса в магазинах? Зовсім ні! Просто мільйони гривень потрапили в кишені ділків з вільних економічних зон Донецької області, що знищують цілую галузь сільського господарства. Ці СЕЗ повністю вб'ють виробництво м'яса в Україні, якщо вже не вбили!», - сказав голова облдержадміністрації.

Арсен Аваков заявив, що керівництво облдержадміністрації має намір звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією про припинення функціонування вільних економічних зон Донецької області, оскільки це питання продовольчої безпеки країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.