ЄС забороняє торгівлю виробами з хутра кішок і собак

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 19.06.2007 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3241

Євросоюз вводить заборону на торгівлю виробами з хутра кішок і собак, передає ВВС News. Депутати Європарламенту заздалегідь погодили текст нового закону з національними урядами держав-членів ЄС. Очікується, що закон вступить в силу до грудня 2008 року.

Британський парламентарій демонструє котячу шкуру. Фото з сайту chrisdaviesmep.org.uk

У ЄС сподіваються, що нова засторога дозволить скоротити на два мільйони кількість кішок і собак, яких щорічно забивають заради хутра. Наголошується, що головним постачальником вказаного товару на європейський ринок є Китай.

Тварин вирощують і утримують в жахливих умовах і вбивають з крайньою жорстокістю. За даними британського європарламентарія Струана Стівенсона (Struan Stevenson), шкуру деколи обдирають ще з живих тварин. Кішок забивають прямо перед клітками на очах інших тварин, а собак душать і розривають їм горло колючим дротом.

Крім того, шкури убитих тварин потрапляють на європейський ринок за підробленими сертифікатами, так що багато покупців навіть не знають, що вони купують. Хутро використовується для виготовлення теплого взуття, рукавичок і навіть плюшевих іграшок.

Для запобігання вказаним правопорушенням новий закон зобов'язує всіх продавців не території ЄС надавати повну інформацію про те, з чого зроблений конкретний хутряний виріб, і у разі потреби віддавати товар на аналіз. Закон також передбачає стягнення значного штрафу з порушників.

Оскільки оброблене собаче і котяче хутро достатньо важко ідентифікувати, багато держав вже зараз використовують високотехнологічні системи перевірки, як наприклад, тест ДНК. Головними споживачами собачого і котячого хутра з Азії залишаються ЄС і Росія, повідомляє Lenta.Ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.