Регіонали думають, що БЮТ не може формувати тервиборчкоми

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.06.2007 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3243

Депутат від партії Регіонів Тарас Чорновіл вважає неможливим для фракції блоку “Наша Україна” формувати територіальні виборчі комісії на позачергових виборах Верховної Ради 30 вересня.

Про це він заявив у вівторок журналістам.

За словами Чорновола, депутати самі позбавили себе такого права, склавши депутатські повноваження.

Чорновіл наголосив, що оскільки Апеляційний суд Києва відмовився розглядати питання про неправомочність обнулення списків "Нашої України", кандидати від цього блоку, відповідно до закону про вибори народних депутатів, не матимуть своїх представників у тервиборчкомах.

"Законом визначено, що винятково голови фракцій мають право подавати списки таких кандидатів", - підкреслив він.

У той же час "регіонал" зазначив, що представники Блоку Юлії Тимошенко зможуть мати своїх представників у тервиборчкомах у випадку, якщо буде ухвалено рішення про обрання керівником фракції БЮТ Миколи Замковенка.

"Тоді саме Замковенко зможе подати кандидатів від БЮТ", - вважає Чорновіл.

Від “Аратти”: спіч-імпровізації від “говорячого рота” регіональної фракції часто-густо мають пікантний вигляд. Особливо в частині розуміння чинного законодавства.

Адже, на момент, коли було видано Указ Президента про дострокові вибори, на думку тих самих більшовиків, в тому числі регіоналів, ніхто повноважень не склав. І сам пан Чорновіл на всю країну заявляв, що має великі сумніви в тому, що більше 150 нардепів складуть повноваження.

Таким чином, виходячи із логіки більшовиків та їхнього розуміння закону, ніхто не позбавляв БЮТ та НУ права на формування комісій, бо, після того, як Верховна Рада стала не правочинною - такого права позбавлені і більшовики також, бо вони його позбавилися просто автоматично із втратою легітимності парламентом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.