Російська міліція знала про підготовку теракту в Беслані

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.06.2007 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3245

Сенсаційні матеріали опубліковані на сайті громадського розслідування подій у Беслані “Правда Беслана”. Ці документи свідчать про те, що правоохоронні органи заздалегідь знали про теракт, що готується, із захопленням заручників.

Спортивний зал бесланської школи до пожежі після другого вибуху. Заручники ще живі. Фото - Дмитра Бєлякова

Сайт, повідомляє, що п’ять телетайпограм, що надійшли в Правобережний РВВС Беслану впродовж другої половини серпня, попереджали керівництво міліції про те, що на території району готується теракт.

Зокрема, у документі від 18 серпня зазначено, що до республіканського МВС надійшла інформація: бойовики планують найближчим часом на території Північної Осетії захопити цивільний об’єкт із заручниками, а потім висунути керівництву країни вимоги про виведення підрозділів федеральних сил з Чечні.

Інші документи вимагають вжити всі необхідні заходи для забезпечення антитерористичної безпеки в школах Північної Осетії.

Варто нагадати, що телеграми аналогічного змісту 31 серпня надіслані в усі органи внутрішніх справ південних регіонів Росії і МВС країни - цей факт особливо відзначений у доповіді комісії Торшина, що був представлений наприкінці минулого року.

Міністр Рашидов особисто наказав вжити негайних заходів з захисту навчальних закладів у День знань і забезпечити посилену охорону шкіл. У тій же доповіді, до речі, говорилося про те, що 1 вересня на урочистій лінійці в бесланській школи не було жодного збройного міліціонера.

Суд над керівниками ВВС Правобережного району недавно завершився. Суд амністіював міліціонерів, яким було пред’явлене звинувачення по статті "недбалість", що спричинила смерть двох і більш осіб".

Телетайпограма від 18 серпня 2004 року.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.