Вчора у Януковича відбулася розмова зі своїми. За закритими дверима

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.06.2007 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3251

Динаміка зростання цін на хліб по Україні свідчить, що найбільше вони зросли на сході та півдні країни. Саме в тих областях, де знаходяться хлібокомбінати, що належать членам партії Регіонів.

Про це на прес-конференції заявив народний депутат України V скликання від БЮТ Сергій Терьохін.

Хліб подорожчав саме там, де регіонали-монополісти змогли це зробити. Так 26 учасників компанії «Хліб Україна», за словами Сергія Терьохіна, пов‘язані з Партію регіонів. А зокрема Маріупольський, Харцизький, Горлівський, Донецький, Краматорський, Константинівський хлібокомбінати належать ЗАТ «Систем Капітал Менеджмент».

На думку Сергія Терьохіна говорити, що ціни на хліб підняв БЮТ, теж саме, що й підвищення світової ціни на пальне теж спричинили дії Юлії Тимошенко.

Між тим, вчора прем'єр провів чергову піар-акцію, зібравши в себе у Кабміні виробників борошна та хлібобулочних виробів. Про що саме була розмова - наразі не відомо, бо вона відбувалася за зачиненими дверима, а її учасники окрім загальних фраз та туманих натяків нічго не повідомили.

Між тим, зрозуміло одне - ціни на більшість виробів зростатимуть, окрім так званих соціальних. На соціальні теж зростатимуть, але повільніше, оскільки бюджет дотуватиме їхнє виробництво.

Чому зростатимуть ціни - не дали зрозумілої відповіді ні урядовці, ні виробники. Всі, як один повторюють штампове заклинання, що економічних причин для цінового стрибка немає. А які є?

Проте уряд вже переклав відповідальність на місцеві адміністрації, визначивши своєю Постановою, що саме вони мають визначати граничні ціни.

Таким чином, гучно обіцяного звільнення міністрів за зростання цін не буде. Бо більшовики завжди діяли за принципом кругової поруки. Та й яка їм справа до цін? Якби не привид виборів, взагалі надто не переймаючись, урядовці б заявили, що ніякого зростання цін немає, тобто громадянам ціни на цінниках просто привиділися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.