Азаровщина, тобто сучасний урядовий інструментарій веде до краху

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.06.2007 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3252

Управління економікою, фінансами з боку уряду стало знову корисливим, непрозорим, в інтересах окремих груп і кланів.

Про це сказав народний депутат п’ятого скликання Володимир Лановий.

“Збільшилися видатки повернення ПДВ окремим експортерам, натомість зменшилося фінансування соціального та гуманітарного розвитку суспільства у напрямках і медицини, і освіти, і інновацій і т.д.” - підкреслив він.

“У той же час такий механізм виконання бюджету, який був відновлений Азаровим, призвів до невиконання бюджетних зобов’язань, несвоєчасних виплат, недофінансування капітальних видатків і матеріальних потреб різних галузей економіки, фактично, усіх непромислових галузей, - зазначив Лановий, - Отже, управління погіршилося, а це приводить до того, що соціальний розвиток і державне споживання є неефективними, вони не відповідають потребам розвитку суспільства і людини , а оскільки у нас обмежуються можливості розвитку людини, особистості, інтелекту суспільства, то така модель не має довгострокової перспективи для української нації”.

“Отже, можна говорити про кризу, яка наближається, - заявив Лановий, - тобто, про неправильну, невідкриту, неконкурентну структурну політику уряду, неефективний менеджмент, переорієнтацію на експортні ринки, замість розвитку внутрішньої економіки”.

“Це приведе до глибокої кризи, - застерігає народний депутат п’ятого скликання, - А окремими проявами такої недолугої діяльності уряду є зриви в різних сегментах економіки, які ми спостерігаємо – на зерновому ринку, на ринку хлібобулочних виробів, на ринку паливних матеріалів, на ринку таких споживчих товарів як цукор та ін”.

“Це говорить про те, що фінанси в уряді використовуються неефективно, не закуповуються відповідні резерви, не створюється потуги для того, щоб можливі ажіотажні кризові сполохи в окремих секторах економіки можна було б ефектно і швидко полагоджувати, - переконаний Лановий, - Отже, в цілому можна говорити про окремі кризові явища поточного характеру, які можуть перерости в загальну кризу.

А все це – свідчиться про безперспективність тих методів, і тих підходів, які здійснює уряд Януковича”. - сказав Лановий.

Нагадаємо, що “унікальність” діючого уряду Януковича полягає ще й в тому, що громадяни України так і не дочекалися від урядовців навіть декларативної програми діяльності. Хоча законодавством ця процедура чітко передбачена.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.