Президент знову написав листа прем'єру. Тепер про безпеку на транспорті

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.06.2007 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3254

Президент України Віктор Ющенко пропонує Прем'єр-міністру Віктору Януковичу невідкладно розглянути проблеми транспортної галузі на засіданні уряду в контексті стану безпеки цього комплексу.

У листі до керівника Кабміну Глава держави відзначає: події поточного року засвідчують «тенденцію до зниження рівнів безпеки функціонування транспортного комплексу України, безпеки громадян і готовності відповідних служб до попередження терористичних загроз або надзвичайних ситуацій», повідомляє прес-служба.

На думку Президента, основними причинами такого стану є послаблення системи державного нагляду за додержанням безпечного функціонування авіаційної, воднотранспортної та залізничної галузей, автотранспорту та метрополітену; критичний знос основних фондів, експлуатація морально та фізично застарілого рухомого складу; зниження рівнів компетентності управлінського персоналу та технологічної дисципліни; незадовільний стан охорони відомчих режимних об'єктів; невідповідність профільної національної нормативної бази світовим стандартам і вимогам міжнародних (європейських) організацій.

«Вирішення цих проблем потребує термінового впровадження комплексних заходів з підвищення рівня безпеки функціонування транспортних систем в Україні, а також мінімізації негативного суспільного та міжнародного резонансу, в тому числі з урахуванням підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році», – наголошує В. Ющенко.

Водночас, констатує Президент, керівники галузі намагаються виправдати свою бездіяльність і некомпетентність надмірною політизацією проблеми, перекладанням відповідальності та пошуку винних за межами галузі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.