В регіоналів продожуються марення на тему виборів. Напевно тренуються на гуморину

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.06.2007 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3255

Більшовики не припиняють навколозаконодавчі імпровізації на тему: як перетворити дострокові вибори у фарс, або й зовсім їх уникнути. Черговий приклад доводить - народні обранці мають приблизну уяву про предмет діяльності - закони.

Заступник глави фракції партії Регіонів Олександр Єфремов поки не бачить підстав для дострокових перевиборів у Верховну Раду і пропонує провести довибори.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "24", опублікованому на сайті видання в середу.

"Відповідно до Конституції, якщо немає 300 депутатів, виникає питання, але не перевиборів, а довиборів. Виходячи з цієї логіки: склали повноваження - давайте проведемо довибори і за списками цих партій виберемо людей", - сказав Єфремов.

Він зазначив, що "Верховна Рада сьогодні діє за законом".

"Нас штовхають до того, щоб жити за поняттями людей, що зібралися і домовилися", - сказав депутат, коментуючи домовленості між лідерами країни про проведення дострокових виборів 30 вересня.

"Якщо прийнято рішення про дострокові вибори, то воно має спиратися на якісь пункти закону. Поки ж є тільки останній Указ Ющенка, який взагалі говорить: "Відповідно до домовленостей я підписую указ".

"Це смішно", - додав Єфремов.

Відповідаючи на питання, яка реакція коаліції на повернення Президентом у Раду законопроектів, прийнятих депутатами після 2 червня, він сказав:

"Якщо закони не підписані главою держави і на них не накладене вето, то протягом 15 днів за підписом голови Верховної Ради публікуються і набирають сили".

Відповідно до Конституції та вердикту Конституційного Суду України, парламент, який має менше 300 нардепів вважається неправочинним, що автоматично тягне його переобрання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.