Ющенко, Янукович і Шаповал сьогодні зустрілися. Президент висловив стурбованність

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.06.2007 17:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3257

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем та головою ЦВК Володимиром Шаповалом.

Президент стурбований ситуацією, що склалася навколо діяльності ЦВК, повідомляє прес-служба.

Він вважає неприпустимим тиск політичних сил на роботу Центрвиборчкому і закликає до врегулювання цієї ситуації в переговорному процесі. Саме для обговорення ефективного шляху розблокування роботи Комісії та створення всіх необхідних умов для належного забезпечення нею підготовки позачергових парламентських виборів Глава держави і запросив на розмову керівника уряду та голову ЦВК.

Президент сподівається, що конструктивна позиція Прем’єра, який є лідером партії Регіонів, позитивно вплине на оптимальне розв’язання ситуації навколо ЦВК та початку її повноцінної та ефективної роботи. (Нагадаємо, що 5 членів Центрвиборчкому обрані на посади саме за квотою партії Регіонів).

Як повідомлялося раніше, у ЦВК склалася кризова ситуація: частина членів ЦВК(призначених від коаліції) намагається за будь-що зібрати засідання і протягнути вигідне для більшовиків рішення або про невизнання складення повноважень нардепами опозиційних фракцій паламенту, або визнати недійсним обнулення списків і будь-який спосіб кооптувати у парламент близько сотні кандидатів у нардепи, щоб відновити його легітимність, тим самим зірвавши дострокові вибори.

Інша частина членів ЦВК, які презентують опозицію(їх меншість) не вбачають за можливе розглядати подібні питання взагалі, оскільки суд визнав обнулення списків БЮТ та НУ законним, а діюче законодавство визначає, що рішення про вихід депутатів із фракції закріплюється рішенням з'їзду партії(блоку).

Заступник глави фракції партії Регіонів Олександр Єфремов сьогодні взагалі висловив оригінальну думку: дострокові вибори не потрібні, а замість вибулої опозиції необхідно провести довибори у парламент. Такий собі тедер чи кастінг на заміщення парламентської вакансії опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.