Об'єднані соціал-демократи прогнулися перед регіоналами. Дуже у парламент хочеться

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.06.2007 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3266

Представники СДПУ(о) вважають, що Україні потрібна об'єднавча політична сила на зразок блоку, створеного в 2004 році на підтримку Віктора Януковича на виборах Президента.

"Цього літа блок політичних партій, що об'єдналися навколо кандидатури Віктора Януковича в 2004 році, відзначає своє триріччя. І за цей час стало зрозуміло, що подібне об'єднання життєздатне й ефективне", - заявив журналістам лідер київського осередку партії Вадим Місюра, повідомляє прес-служба СДПУ(о).

"На відміну від "помаранчевого табору", де розбрат, компромат і нескінченні торги за місця є справою звичайною, партії, що підтримали Януковича в 2004 році, демонструють чесність і послідовність. І це дуже гарний знак для всієї України, що давно має потребу в стабільному і могутньому політичному об'єднанні", — відзначив лідер київських есдеків.

На його думку, по-справжньому успішною може стати лише та політична сила, що зробить головним своїм завданням не визначення кількості "колон", якими вона піде на вибори, розподіл портфелів або торги за місця, одержання яких залежить від прописки в тому чи іншому регіоні, а запропонує українському народові зрозумілий план дій і продемонструє, що не є "закритим клубом".

"Саме така політична сила затребувана сьогодні Україною. Ставку потрібно робити на об'єднання, а не на нескінченну політичну боротьбу, у якій немає і не може бути переможців", — вважає Місюра.

Від “Аратти”: вочевидь, об'єднані столичні соцдеки не читають ніякої преси, окрім власної партійної. Бо інакше вони б також знали про, дипломатично кажучи, “тертя” між складовими блоку у кримському парламенті.

Також, не менш видовищно виглядають суперески між колишніми союзниками Регіонами та ПСПУ у органах місцевого самоврядування у східних регіонах. Зокрема, дуже захоплючим видовиськом була боротьба за портфелі у Дніпропетровській області.

Але ми розуміємо, що скоро, дуже скоро відбудуться дострокові вибори у парламент, на яких СДПУ(О) навряд чи вдасться самостійно подолати 3% межу. На відзнаку від ПР, яка набирає незрівняно(із СДПУ(О) більше голосів. А коли дуже хочеться потрапити до сесійної зали під куполом - чого тільки не зробиш, щоб “впасти на хвіст” прохідним суб'єктам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.