Скільки коштує життя “маленького українця”? Сімнадцять гривень 00 коп.!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.06.2007 23:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3270

Шевченківський райсуд Києва присудив винуватцеві ДТП, в результаті якого загинули двоє людей, Сергію Калиновському 34 гривні штрафу за перевищення швидкості.

Про такий рішення суду сьогодні повідомило інтернет-видання “Главред”.

Як відомо, 30 травня на бульварі Тараса Шевченка в Києві, Калиновський (пасинок одного з власників "Росукренерго" Дмитра Фірташа), на великій швидкості врізався в інший автомобіль. Водій протаранених “Жигулів” - прапорщик міліції - загинув на місці.

Померла також пасажирка БМВ Калиновського, яка сиділа поряд з водієм. З численними травмами її доставили в реанімацію, але врятувати життя дівчини було неможливо.

Винуватця трагедії 11 червня затримали в аеропорту при спробі вилетіти чартерним рейсом до Ізраїлю. Розслідування справи продовжується.

Трагедія на бульварі Шевченка сталася рано вранці 30 травня. За словами свідків, приблизно о п'ятій ранку чорний BMW M6 з відкритим верхом на великій швидкості проїхав на червоне світло світлофора біля Повітрофлотського мосту.

У машині знаходилися двоє - водій в чорних окулярах і дівчина. За кермом сидів Сергій Калиновський, поруч - його дівчина, з якою він зустрічався більше трьох років, - Анастасія Броннікова.

BMW супроводжував чорний джип Mercedes G-класса (так званий "кубик") з держномерами AA 8712 CI, що належить Сергію Калиновському.

На вищезгаданому світлофорі Mercedes відреагував на червоне світло і зупинився.

Тим часом чорний кабріолет мчав вгору по бульвару. За словами одного з таксистів, який рухався із швидкістю більше 120 км/год, BMW обігнав його на достатньо великій швидкості. За оцінками співробітників ДАІ і водія таксі, швидкість машини Калиновського складала від 140 до 160 км/год.

Аварія відбулася недалеко від перехрестя бульвару Шевченка і вулиці Комінтерну.

Згідно схемі ДТП, на крайній правій смузі біля будинку № 23 стояв червоний ВАЗ-21011. У машині знаходився власник автомобіля - 38-річний прапорщик внутрішніх військ Володимир Куліковський.

Як розповіла пізніше його дружина Лариса, о шостій годині Володимир повинен був заступити на службу - він працював начальником військового наряду охорони посольства Японії, що знаходиться на Лабораторному провулку.

Приблизно за 18 метрів від машини прапорщика, Калиновський не впорався з керуванням, BMW зачепив спочатку правим колесом брівку, а потім два дерева, що росли на тротуарі. Швидкість BMW M6 впала трохи, але лишилася надто високою - продовжуючи рухатися у напрямі перехрестя, машина зіткнулася з автомобілем прапорщика, від чого ВАЗ-21011 відкинуло вперед на 41 метр.

Водій поневіченої машини помер на місці. Експерти стверджують, що шансів у прапорщика не було - в "Жигулях" був відсутній підголовник, від удару голову Куликовського різко відкинуло назад, миттєва смерть наступила від "хлистоподібного" закидання голови, унаслідок якого були переламані хребці шиї.

Власне BMW здійнявся в повітря і, перекинувшись, впав на дах в 20 метрах від місця зіткнення з ВАЗом. Водій і його супутниця були не пристебнуті пасками безпеки.

Пролетівши над дорогою, Сергій Калиновський впав в декількох метрах від місця аварії. Анастасія Броннікова випала раніше, і, за одними свідченнями, ударилася головою об стіну будинку, що стояв неподалік, а за іншими - впала на асфальт неподалік від Калиновського.

Mercedes, що супроводжував Сергія Калиновського, під'їхав до місця аварії менше ніж через хвилину, і зупинився неподалік від місця пригоди. За свідченнями однієї з мешканок сусіднього будинку, з "кубика" вишли троє або четверо молодиків в чорних костюмах. Вони підбігли до Сергія, який намагався підвестися на ноги і допомогли йому дійти до Mercedes’а.

До тіла Анастасії, що лежала неподалік, ніхто навіть не наблизився. Це підтвердили всі свідки, опитані на місці події. До стікаючої кров'ю дівчини не підійшов і один з пасажирів Mercedes, який залишився на місці аварії, тому що звільнив місце в "кубику" для Сергія Калиновського.

За інформацією "Української правди", "швидку" викликали таксисти, що під'їхали до місця аварії. Чому самі охоронці не викликали лікарів - не зрозуміло.

Тим часом, Mercedes, за показами свідків, розвернувся і віддалився. О 5.30 Сергія Калиновського було доставлено в приватну лікарню "Біофармтех", розташовану на території інституту імені Шалімова на Героїв Севастополя, 30.

Анастасії Бронніковій допомога була надана набагато пізніше співробітниками лікарні швидкої допомоги. У відділення реанімації лікарні №17, що на Лабораторному провулку, 14, вона була доставлена майже через сорок хвилин після аварії з попереднім діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, струс мозку і перелом ребер".

У свідомість Анастасія так і не прийшла. Вона померла увечері 4 червня.

Від "Аратти". Якщо дотримуватися принципів прецедентного права, то тепер життя одного “маленького українця” отримало реальну ціну від можновладців - воно коштує 17 грн. 00 коп. А інколи - і цього вартує...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.