Мороз втратив відчуття реальності і привласнив собі повноваження, яких не має

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.06.2007 02:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3273

Тональність, стиль і лексика останніх висловлювань Голови Верховної Ради п’ятого скликання, що втратила свою повноважність, свідчать про втрату Олександром Морозом орієнтації в нинішніх об’єктивних реаліях і прямо вказують на слабкість його як політика.

Про це заявив керівник президентського Секретаріату Віктор Балога, повідомляє прес-служба.

«Явне роздратування, яким пронизані словесні випади пана Мороза, видають його тривогу та невпевненість у своїх політичних перспективах. Він намагається вести заочний діалог із Президентом, однак йому зраджують нерви і тому озвучені коментарі, делікатно кажучи, не витримані». - сказав Балога

Він наголосив, що заклик Глави держави до всіх відповідальних політичних сил відмовитися від необмеженої депутатської недоторканності є кроком, спрямованим на зміцнення парламентаризму в Україні.

«Верховна Рада – це не панцир безкарності. Депутатський статус не може бути п’ятирічною ліцензією на вседозволеність: згадаймо, як нещодавно народні обранці від партії Регіонів били офіцерів Управління державної охорони в Генеральній прокуратурі. Президент проти того, щоб мандат парламентарія дозволяв будь-кому творити безчинства. Люди це розуміють і підтримують ініціативу Глави держави про скасування депутатського імунітету». - підкреслив глава Секретаріату.

Керівник Секретаріату Президента вкотре підкреслив, що всі закони, прийняті Верховною Радою після 2 червня, і надалі автоматично повертатимуться відправникові.

«Немає жодних правових підстав брати до розгляду ці документи, адже парламенту п’ятого скликання як законодавчого органу вже не існує, це однозначно випливає з конституційних норм». - сказав Балога.

При цьому Балога звернув увагу, що з втратою повноважності автоматично скасовуються функції та прерогативи керівництва Ради.

«Олександр Мороз, підписуючи закони і постанови цього парламенту, по суті, привласнює владні повноваження. Сподіваюся, що відповідні правоохоронні органи дадуть цьому факту належну оцінку з усіма належними наслідками». - підсумував Балога.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.